< terug

Selectie TeamNL atleten EK en WK marathon

3 mei 2022 (0 reacties)

Vandaag maakte technisch directeur Ad Roskam de selectie voor de EK en WK marathon bekend. In totaal worden negen Nederlandse marathonlopers afgevaardigd voor deze kampioenschappen: acht atleten starten op het EK marathon en één atleet op het WK marathon.

Aangezien Richard Douma na zijn succesvolle debuut (2.12.21) in de Rotterdam marathon had aangeven niet te willen uitkomen op de marathon kon de de selectie aangevuld worden met twee andere namen die geen
A limiet (2.12.30) hebben gelopen. Tom Hendrikse is de coming man van de Nederlandse marathon.HIj liep vorig jaar in Dresden een sterke debuutmarathon van 2.13.03. Hendrikse raakte dit jaar in de voorbereiding op de marathon van Rotterdam geblesseerd maar is op de weg terug.Ronald Schröer completeert als oudgediende de ploeg .Hij liep vorig jaar in Amsterdam een nieuw persoonlijk record van 2.13.52. Schroër vertegenwoordigde Nederland voor het eerst in 2010 en later nog een keer in 2014.

WK Oregon

 1. Abdi Nageeye, AV Cifla

  EK München mannen
 2. Khalid Choukoud, Haag Atletiek
 3. Björn Koreman, Leiden Atletiek
 4. Tom Hendrikse, AAC ’61
 5. Ronald Schröer, AV Zaanland

  EK München vrouwen
 6. Nienke Brinkman, Voorschoten ’97
 7. Jill Holterman, AV Zaanland
 8. Ruth van der Meijden, AV Cifla
 9. Bo Ummels, AV Unitas

  WK Atletiek, Oregon
  Deze zomer vinden van 15 tot en met 24 juli de Wereld Kampioenschappen Atletiek in Oregon, Amerika, plaats. Abdi Nageeye zal als enige Nederlander zijn WK marathon starten op dag drie, zondag 17 juli, om 06:15 uur lokale tijd. Het parcours is een iconische ronde van 14 kilometer door de prachtige landschappen van Eugene en Springfield.

  EK Atletiek, München
  Drie weken later vinden de gecombineerde Europese Kampioenschappen in München plaats van 11 tot en met 21 augustus. Atletiek start op 15 augustus en de marathon voor mannen en vrouwen staat direct op dag 1 gepland tussen 10:00 uur en 14:15 uur. Naast een individuele race wordt er ook een landenklassement opgemaakt waarbij de beste drie resultaten per land meetellen voor de medailleverdeling. De start en finish is op de Odeonsplatz en de atleten leggen vervolgens vier rondes van 10 kilometer af door de historische stad.

Reacties

  Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd