< terug

Selemon Barega loopt fantastische 5000 meter in Brussel (fullrace video)

1 september 2018 (0 reacties)

Dit seizoen is nog niet onder de 13 minuten gelopen op de 5000 meter, maar een formidabele wedstrijd bij de 42e Memorial Van Damme in Brussel maakt daar een einde aan. Maar liefst acht atleten eindigen onder deze grens en daarbij eindigen vijf Ethiopiërs op de eerste plaatsen. Er sneuvelen heel veel persoonlijke records. De 18-jarige Selemon Barega pakt de winst met 12.43.02 min. voor zijn landgenoten Hagos Gebrhiwet (12.45.82) en Yomif Kejelcha (12.46.79). Barega is nu vierde allertijden.

En het zijn hele grote namen, die nog sneller zijn geweest: Kenenisa Bekele, Haile Gebrselassie en Daniel Komen. Toen deze toppers hun beste tijd liepen, was het op dat moment een wereldrecord.
Selemon Barega heeft twee jaar geleden al naam gemaakt als wereldjuniorenkampioen op de 5000 meter in het Poolse Bydgoszcz. Dit jaar is hij tweede geworden bij de wereldkampioenschappen indoor op de 3000 meter. Zijn tijd in Brussel is een wereldrecord bij de junioren en dat pakt hij af van Gebrhiwet, die nu tweede wordt in de race. In het laatste gedeelte van de 5000 meter bij de Memorial Van Damme heeft hij de beslissende versnelling. Hij verbetert zijn beste tijd met 12 seconden. “Ik kwam om te winnen en ik heb niet aan de tijd gedacht”, zegt hij.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd