< terug

Shalane Flanagan wil zes Marathon Majors in 42 dagen lopen

29 september 2021 (0 reacties)

In 2014 heeft de viervoudig Olympiër haar beste tijd in Berlijn op de klok gezet met 2.21.14u. Afgelopen weekeinde is de inmiddels 40-jarige atlete zeventiende geworden in een prima 2.38.32u. Het is de bedoeling om in alle zes marathons binnen drie uur te finishen. Flanagan heeft een lange carrière gehad. In 2000 is ze al actief op de wereldkampioenschappen cross.

Achter haar naam staan 16 nationale titels en Olympisch zilver (10.000 meter). Die ervaring kan ze gebruiken nu ze trainster is bij Nike (Bowerman Track Club). In interviews heeft Flanagan gezegd dat het idee voor de bijzondere prestatie in het voorjaar is ontstaan. Het is dan duidelijk dat het een drukke marathonkalender in het najaar wordt met alle grote wedstrijden. De loopster ziet niet op tegen de vele kilometers. Ze zegt dat de uitdaging vooral het reizen is (en tijdzone’s). Daarnaast zijn eten, drinken en slapen belangrijke factoren om succesvol te finishen. Als alles goed gaat is de New York-marathon het slot van de reis. Dat zal ook een bijzonder gevoel zijn, want in 2017 heeft ze gewonnen in New York.

Shalane Flanagan (VS) wil in de herfst alle Marathon Majors lopen: Berlijn, Londen, Chicago, Boston en New York. De zesde marathon in Tokio, die opnieuw verplaatst is naar maart 2022, wil ze virtueel lopen. Deze bijzondere prestatie duurt van 26 september tot en met 7 november. In 2019 heeft de Amerikaanse haar topsportcarriere beëindigd. Nu heeft ze een nieuw doel dat 42 dagen duurt.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *