< terug

Sheila Kiprotich Chepkirui en Kibet winnen halve marathon van Berlijn (alle uitslagen en video)

3 april 2022 (0 reacties)

Sheila Kiprotich Chepkirui zorgde zondag voor het hoogtepunt van de dag bij de Berlin Halve Marathon: de Keniaanse won de wedstrijd ondanks de zeer koude omstandigheden met een parcoursrecord van 65:02 minuten. Katharina Steinruck uit Frankfurt schitterde met een beste tijd. De Nederlandse Jill Holterman vinden we niet meer terug in de uitslagen ,zij stapte uit.

De Keniaanse Sheila Kiprotich Chepkirui was zondag een klasse apart tijdens de Generali Berlin Halve Marathon. Ze vestigde een nieuw parcoursrecord in 65:02 minuten. Haar landgenotes Joyce Chepkemoi en Irene Kimais werden tweede en derde met respectievelijk 65:50 en 66:34 minuten. Katharina Steinruck (Eintracht Frankfurt) was de beste Duitse op de zesde plaats met een persoonlijk record van 69:38 minuten.

De Kenianen domineerden ook de mannenrace: Alex Kibet won uiteindelijk in 58:55 minuten en miste het parcoursrecord op slechts 13 seconden. De tweede en derde plaats gingen naar zijn landgenoten Joshua Belet (59:53 min) en Abel Kipchumba (59:58 min).

Johannes Motschmann snelste Duitser
Verrassend genoeg was Johannes Motschmann, die uitkomt voor Marathon Team Berlin, de beste Duitser op de tiende plaats met een verbetering tot 61:45 minuten. Amanal Petros (TV Wattenscheid 01), die zijn Duits record van 60:09 minuten wilde breken, was duidelijk niet opgewassen tegen de kou en eindigde als 15e in 62:21 minuten. 32.267 lopers uit 121 landen hadden zich ingeschreven voor de 41e editie van Duitslands grootste halve marathon.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *