< terug

Shura Kitata Tola en Vivian Cheruiyot winnen winderige Frankfurt marathon (uitslagen)

29 oktober 2017 (0 reacties)

De Ethiopische atleet Shura Kitata Tola won vandaag verrassend de 36e Frankfurt Marathon De 21-jarige had in een winderige race de beste benen en demarreerde vanaf kilometer 35 en liep onbedreigd solo naar de finish. In de vrouwenrace was er een verwachte overwinning voor de Olympisch kampioene Vivian Cheruiyot

Mannen
Met zeven atleten in de kopgroep werd het halve marathonpunt bereikt. Daarna moest een voor een atleten de kopgroep laten. Eerst stapten de twee hazen uit en daarna volgde al snel de winnaar van vorig jaar Mark Korir (Kenia) daarna volgde zijn landgenoot Martin Kosgey Op dat moment werd het tempo aangevoerd door de topfavoriet Getu Feleke (Ethiopië), met 2:04:50, al vijf jaar oud overigens de atleet met het snelste persoonlijk record.Getu Feleke kon echter twee van zijn landgenoten niet de baas in een hard finale. Shura Kitata Tola demarreerde na 35 km en liep solo naar een overwinning in de beursstad aan de Main.Zijn eindtijd van 2:05:50 uur betekende ook een persoonlijk record. Het was alweer de tweede marathonoverwinning van dit jaar voor de 21-jarige Ethiopiër na zijn succes in Rome (Italië) in april. De tweede plaats ging naar Kelkile Gezahegn Woldaregay (Ethiopië, 2:06:56 uur) Getu Feleke finishte als derde in 2:07:46.

De verrassend sterke Brit Dewi Griffiths finishte als vijfde in 2.09.49. Dat is voor de Welshman een overdonderend debuut op de marathon.Hij wordt daarmeee in Wales de tweede allertijden achter de legendarische Steve Jones. Al eerder dit jaar verbeterde hij zich op de halve marathon tot 1.01.33 De sterk lopende Arne Gabius (2:09:59) finishte net achter Griffiths als zesde eindigde en won de Duitse kampioenschapstitel.

Overtuigd
“Ik was ervan overtuigd dat ik zou winnen, vooral toen ik na kilometer 30, nog goede benen had ” zei Shura Kitata Tola na afloop. “Mijn voorbereidingen waren zeer goed, zelfs beter dan voor de marathon in Rome in april. Alle trainingen heb ik samengedaan met Lelisa Desisa. Hij is de vice Wereldkampioen in 2013.

Vivian Cheruiyot veel te sterk
De race van de vrouwen werd gedomineerd door Olympische kampioene 5.000 mtr Vivian Cheruiyot. Ze liep lange tijd zelfs onder de tijd van het parcoursrecord van 2:21:01 uur. Ze had op een bepaald moment zelfs meer dan twee minuten voorsprong op achtervolgers Aan het eind van haar tweede marathon had de vijfvoudige wereldkampioen vijf keer het zwaar. Maar met de winst in 2.23:35 uur bleef ze 15 seconden onder haar beste tijd in Londen gelopen. Achter vochten de Ethiopische atletes Yebrgual Melese Arage en Meskerem Assefa Wondimagegn om de tweede plaats. Yebrgual Melese Arage was het sterkst in de laatste kilometer en werd tweede in 2:24:30 uur, acht seconden voor haar landgenote. Een andere briljante finale werd gelopen door de thuisfavoriete Katharina Heinig (LG Eintracht Frankfurt). Met 2:29:29 uur sprintte ze in de Festhalle over de finishlijn, het ticket voor het EK in Berlijn in 2018 was binnen en bovendien werd ze nieuwe Duitse marathonkampioene.

Alle uitslagen/strong>

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *