< terug

Sifan Hassan: ‘Ik heb pijn en verdriet gehad. Die delen van mijn leven wil ik liever niet zien’

22 januari 2021 (0 reacties)

Sifan Hassan (28) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Door de pandemie kon ze haar geboorteland Ethiopië niet verlaten, kwam ze zonder coach te zitten en is ze al bijna een jaar niet meer thuis in Oregon geweest. „Verdrietig kan je alleen zijn als je kracht over hebt.” Een prachtig interview met de mens Sifan Hassan door Dennis Boxhoorn

De atlete bevindt zich op dit moment in Nederland. Voor haar voorbereiding op de Olympische Spelen moet ze nog een belangrijke stap maken, waar te trainen. Ze is al jaar niet gewenst in de VS, geen visum door de coronapandemie. Daar is ze het liefst ze trainde er voor de pandemie naar hartelust op de Nike-campus in Beaverton, Oregon. In Ethopie haar geboorteland is het onrustig in de provincie Tigray. Zuid-Afrika vindt ze eng vanwege het rondwaren van een gevaarlijke cornonamutant. Nu is ze zonder trainer in Nijmegen.

“Hassan geldt bij het grote publiek als een mysterie. Niemand weet precies wat er in haar omgaat. „Het klopt dat ik pijn en verdriet heb gehad”, zegt ze. „Die delen van mijn leven wil ik liever niet zien. Toen ik een jaar of twintig was, had ik veel problemen. Als ik stress had, kwamen de beelden van vroeger terug. Ook tijdens grote toernooien.”

Lees hier het hele interview in de NRC

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *