< terug

Sifan Hassan loopt Nederlands record en wint bij marathondebuut in London (foto’s)

23 april 2023 (0 reacties)

Global Sports Communication-atleet Sifan Hassan heeft de London Marathon gewonnen in een Nederlands record van 2:18:33. Voorheen stond dit record op naam van NN Running Team-atlete Nienke Brinkman (2:22:51). Voor het eerst in haar glansrijke carrière liep Hassan een marathon en dat deed ze in een enorm sterk veld in London met onder andere winnares van de 2022 London Marathon, Yalemzerf Yehualaw en wereld halve marathon-kampioene Peres Jepchirchir. 

Hassan leek al snel te moeten afhaken maar wist zich uitstekend te herpakken. Ze wist weer aansluiting te krijgen bij de kopgroep en wist er op het laatste stuk nog een indrukwekkende sprint uit te persen. Uiteindelijk sloeg ze nog een gaatje en eindigde ze voor Alemu Megertu en Peres Jepchirchir om zo een prachtig hoofdstuk aan haar imposante loopbaan toe te voegen.

Tot dusver richtte Hassan zich vooral op de baan waar ze in 2021 nog goud pakte op de 10,000m, 5000m en brons op de 1500m bij de Olympische Spelen in Tokio. Ook werd de atlete eerder al wereldkampioen op de 10,000m en de 1500m. Nooit eerder liep ze een marathon maar met oog op de toekomst en haar nieuwsgierige karakter wilde Hassan de uitdaging aangaan.


Sifan Hassan-Het was echt geweldig. Ik had nooit gedacht dat ik de marathon zou uitlopen, maar hier ben ik dan. Londen is mijn favoriete marathon, niet eens om te lopen maar om naar te kijken en ik heb hem uitgelopen en gewonnen, ik kan het niet geloven. Elke kilometer voelde ik me zo dankbaar.

Bekijk hieronder het fotoalbum

Sifan Hassan Londen marathon 2023

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *