< terug

Sifan Hassan naar FBK Games 2024

5 juni 2024 (0 reacties) Sifan Hassan naar FBK Games 2024

Hengelo-Sifan Hassan komt zondag 7 juli naar de 43e editie van de FBK Games in Hengelo. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioene van Tokio in 2021 doet op de zondagavond mee aan de 1500 meter, de afstand waarop ze in Tokio én de wereldkampioenschappen in Boedapest in 2023 een bronzen medaille veroverde. Hassan heeft haar focus dit jaar volledig gericht op de Olympische Spelen van Parijs, waarbij ze in de luxepositie verkeert aan vier disciplines deel te mogen nemen: de 1500, 5000 en 10.000 meter op de baan en de marathon op de weg. Sifan maakt kort voor Parijs haar definitieve keuze bekend. In Tokio nam ze aan liefst drie onderdelen mee, naast de 1500 meter won ze goud op zowel de 5000 als de 10.000 meter.

Quote Sifan: “Als ik aan Hengelo denk, dan denk ik aan het fantastische publiek en de sfeer. Vooral vorig jaar voelde ik de support van het hele stadion. Ik heb heel veel zin om terug naar de FBK Games in Hengelo te komen. Het is speciaal dat ik in de voorbereiding op de Olympische Spelen nog een wedstrijd in eigen land kan lopen en ik hoop dat er weer net zoveel mensen zullen zijn om mij te supporten.”.

Meeting Director Ellen van Langen over de komst van Sifan naar Hengelo: “Sifan is er weer bij in Hengelo. Sifan traint op hoogte in aanloop naar de Spelen, en het is fantastisch dat ze Hengelo kiest als één van de weinige wedstrijden ter voorbereiding op de Spelen. Sifan is een van de meest succesvolle atleten die we ooit gehad hebben in Nederland en het is een geweldig om haar toe te voegen aan het veld in Hengelo.”

Sifan Hassan won in haar carrière op de baan al drie olympische medailles waarvan twee gouden, negen WK-medailles waarvan drie van goud en vijf EK-medailles waarvan drie goud. Vorig jaar won ze de prestigieuze marathons van Londen en Chicago, de laatste in de tweede tijd ooit gelopen: 2.13.44.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *