Ad
< terug

Sifan Hassan nummer één op de IAAF wereldranglijst.

5 september 2019 (0 reacties)

Sifan Hassan klom deze week naar de eerste plaats op de IAAF wereldranglijst. Daarmee schrijft de veelvoudig nationaal recordhoudster historie.  Morgen eindigt de kwalificatieperiode voor het WK in Doha

Na haar prachtige winst in de DL finale 1500 mtr in Zürich verdiende de veelzijdige Hassan weer een karrenvracht aan punten. Met haar prachtige prestaties op de 1500 mtr,de Engelse Mijl,de 3000 mtr en de 5000 mtr is ze nu de beste atlete ter wereld.  De wereldranglijst van de IAAF speelt een belangrijke rol bij de nominatie voor de wereldkampioenschappen en de Olympische spelen. Dafne Schippers volgt op een 35e plaats op de niet geschoonde lijst.Uiteindelijk mogen er drie atletes per land naar het WK.

Bekijk hier de ranglijst

Bij de mannen is Eliud Kipchoge nog altijd de lijstaanvoerder. De Noorse superatleet Karsten Warholm klom met zijn indrukwekkende winst in de 400 mtr horden finale in Zürich naar een vierde plaats. Abdi Nageeye nog altijd de hoogste genoteerde Nederlander met een 362e plaats op de niet geschoonde lijst.

Bekijk hier de ranglijst

De wereldranglijsten
De lijsten worden sinds maar opgemaakt en zijn bedoeld om meer inzichtelijk maken waar atleten staan in de mondiale atletiek.Bovendien is het een tweede manier om toegelaten te worden tot een groot toernooi. Wie de limiet niet haalt kan door een hoge positie op de wereldranglijst alsnog toegelaten worden. Zo is bijvoorbeeld voor de OS in Tokio de limiet 100 mtr dames 11.15 of een 42e plaats op de wereldranglijst.

Zie hier de kwalificatie-eisen voor de OS in Tokio

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *