< terug

Sifan Hassan:”Ik ben beter dan ooit”.Vooruitblik WK halve marathon

12 oktober 2020 (0 reacties)

In de inderhaast ingelaste wedstrijd in Hengelo liet Sifan Hassan zien dat ze van uitzonderlijke klasse is.De Nederlandse liep in een koud en regenachtig Hengelo naar een nieuw Europees en Nederlands record 10.000 mtr (29:36.67) Het is wereldwijd de vierde tijd. .Hassan liep dit jaar vrijwel geen wedstrijd en dat doet zeer bij de snelle Hassan. Bij de recordwedstrijden afgelopen woensdag in Valencia was ze niet welkom.

Beter dan vorig jaar
,,Ik ben superblij dat ik hier heb kunnen lopen”, ondanks het ontbreken van publiek zegt ze tegen de verslaggever van het ANP. Het is pas haar vierde wedstrijd van het seizoen en het WK halve marathon, zaterdag in het Poolse Gdynia, is meteen de laatste. Dat knaagt. ,,Want ik ben heel veel beter dan vorig jaar op het WK.” Ja, echt, zegt de 27-jarige atlete, beter dan vorig jaar op het WK in Doha toen ze voor de unieke dubbel zorgde met goud op de 1500 en 10.000 meter. ,,Ik dacht dat ik nooit meer die vorm zou halen, maar ik ben weer veel beter. Ik kan het haast niet geloven.”
Naast de wereldrecords voor de mijl, de 5 kilometer op de weg de uurloop heeft Sifan Hassan nu het vijfde Europese record op haar naam staan. Ze had al de records op de 1.500, 3.000 en 5.000 meter en de halve marathon. De halve marathon wacht al op aanstaande zaterdag (17 oktober)

WK halve marathon
Aankomende zaterdag 17 oktober gaat Hassan op jacht naar de wereldtitel halve marathon in Polen. het WK halve marathon in Gdynia (Polen) ontmoet ze de nieuwe wereldrecordhouder op de 5.000 meter Letesenbet Gidey (Ethiopië).Het loont de moeite om vooraf de recordlijsten te bekijken. De snelste loper in een damesrace was de Keniaanse Peres Jepchirchir begin september in Praag (Tsjechië) in 65:34 minuten, die ook in Gdynia zal zijn. Deze prestatie moet nog worden erkend als een wereldrecord. Ababel Yeshaneh (Ethiopië) liep zelfs de afstand in een veld met mannen in 64:31 minuten. Het record van Sifan Hassan, behaald in een gemengde race, is 65:15 minuten. In Gdynia is er een aparte start voor mannen en vrouwen. Misschien is dan het Europese record “Women Only” van de Nederlandse Lornah Kiplagat (66:25 min) binnenkort verleden tijd. Naast Sifan Hassan start ook Susan Krumins voor Nederland.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *