< terug

Simon Debognies in laatste rechte lijn naar eerste indoorcampagne

12 januari 2021 (0 reacties)

Na enkele maanden zonder wedstrijden waarin de focus op het leggen van een brede basis lag, is Simon Debognies aan de specifieke voorbereiding op het indoorseizoen begonnen. Zijn eerste indoorcampagne ooit wordt het, waarin hij gaat voor een snelle 3.000 meter.

“De voorbije maanden heb ik vooral aerobe capaciteit getraind, met af en toe een vermogensprikkel zonder ooit wedstrijdspecifiek te gaan”, vertelt Simon Debognies/OEH. “De focus lag zonder wedstrijden op trainingsplezier en kilometers malen. En met resultaat, want mijn duurlopen zijn nooit zo vlot gegaan. Ik mis alleen nog wat kwaliteitstrainingen om helemaal in vorm te geraken.”

De doelen liggen de komende maanden in de indoorhal. “Gisteren heb ik mijn eerste indoortraining afgewerkt, dat moet drie jaar geleden zijn”, klinkt het. “Het is even wennen aan de bochten, maar ik ben tevreden over de training. Het was 10×600 meter met 300 meter jog als rust. Ik ben gestart aan 1’42 en de laatste ging in 1’36. De komende weken zal het vanzelf nog sneller gaan, je hebt enkele trainingen nodig om weer diep te kunnen gaan. Vanaf nu trekken we elke vrijdag naar Gent voor een kwaliteitstraining. Ondertussen blijf ik voor mijn doen vrij veel kilometers draaien, 120 à 125 per week.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *