< terug

SIMON Debognies wil zaterdag voor het eerst onder de 7.50 lopen

13 augustus 2021 (0 reacties)

Na zijn ijzersterke 5.000 meter in 13’23”58 gaat Simon Debognies nog op zoek naar een topchrono in de 3.000 meter. Een eerste kans krijgt hij zaterdag in eigen Huizingen, een tweede en laatste poging volgt komende week in Finland. Na een dipje op training voelt hij zich alvast opnieuw in zijn nopjes.

“Na mijn 5.000m in Ninove heb ik twee minderen weken gehad”, blikt Simon Debognies/OEH terug. “Ik weet niet of het door mijn vaccin kwam, of een dipje was na de hoogtestage, maar de laatste tien dagen voel ik mij gelukkig opnieuw goed. Zaterdag hoop ik onder de 7’50 te duiken.” Het persoonlijk record van Simon dateert al van 2017 en bedraagt 7’51”26. “Door dat vormdipje zit ik met wat vraagtekens. Mijn voornaamste doel is om die weg te nemen. Het is een maand geleden dat ik nog een wedstrijd liep, dus het is een beetje afwachten hoe het aanvoelt.” Pieter Claus is haas van dienst en er wordt gemikt op een passage na twee kilometer in 5’10.

De 3.000 meter is een afstand die Simon nauw aan het hart ligt. “Persoonlijk vind ik de 1.500 meter ook heel leuk, maar daar heb ik de snelheid niet voor. De 3.000m zit mooi tussen de 1.500m en de 5.000m en loop ik heel graag, ook al was mijn indoorcampagne geen succes.” In januari klokte hij in zaal 8’00”65.

Na een mindere indoorcampagne en een tegenvallende seizoensopener in Wenen volgde voor Simon zijn sterke 5.000 meter in Ninove. Een hele opluchting. “We hebben de trainingen goed bijgestuurd, met iets meer volume. In Sankt-Moritz heb ik mijn niveau echt kunnen opkrikken door vooral basiswerk te doen en op het einde enkele harde sessies”, vertelt hij. “Dat resulteerde in die verbetering met tien seconden in de 5.000m waar ik al lang op zat te hopen. Ik ben extreem tevreden met die tijd.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *