< terug

Singelloop 2023 in het teken van het NK halve marathon en Jeugdig Talent

30 augustus 2023 (0 reacties)

De Singelloop Breda 2023, staat op het punt om atleten en hardloopfans uit het hele land te verwelkomen op zondag 1 oktober. Met een rijke geschiedenis wat betreft het aantrekken van zowel nationale als internationale atleten en ook opkomend talent, belooft deze editie een spraakmakend spektakelstuk te gaan worden.

Topatleten op naar het NK halve marathon in Breda

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de strijd om het Nederlands Kampioenschap. O.a. ervaren atleten Frank Futselaar, Stan Niesten, Roy Hoornweg, Gianluca Assorgia en Bas van Hooren zullen op 1 oktober de straten van Breda betreden om te strijden voor deze prestigieuze eer.

Bij de vrouwen wordt de Groningse atlete Silke Jonkman beschouwd als de topfavoriet, maar zij zal geduchte concurrentie ondervinden van Jacelyn Gruppen, Anne Luijten, Marcella Herzog, Ruth van der Meijden, Andrea Deelstra, Jennifer Gulikers en vele anderen.

Springplank voor talent

De Singelloop Breda profileert zich als ‘kraamkamer’ voor opkomend hardlooptalent, en dit jaar is geen uitzondering. In voorgaande edities heeft het evenement atleten gelanceerd naar nationale en zelfs internationale roem. Een uitstekend voorbeeld hiervan is Björn Koreman, die zijn hardlooptalent ontdekte in de straten van Breda.

Een ander opmerkelijk verhaal is dat van Niels Laros, die vorig jaar op uitnodiging deelnam aan de 5 km van de Singelloop Breda. Dit supertalent schitterde tijdens de WK in Budapest nog met deelname aan de WK finale 1500m. Het kan snel gaan!

Ontmoeting Jeugdig Talent en Ervaren Atleten

Ook in 2023 biedt de Singelloop Breda jeugdig talent een unieke kans om kennis te maken met een groot hardloopevenement met vele duizenden deelnemers en te lopen voor een 80.000 koppig enthousiast publiek. De aankomende atleten zullen niet alleen waardevolle ervaring opdoen, maar ook in contact komen met gevestigde atleten, wat hen kan inspireren om hun talent volledig te benutten. Een gedeelte van de jeugdige top van Nederland zal zich bij de 5 en 10 km laten verwelkomen op de kasseien van de Grote Markt in Breda.

De Singelloop Breda 2023 belooft een dag vol opwindende races, inspirerende verhalen en een mix van ervaren atleten en veelbelovend jeugdig talent te worden. We kijken ernaar uit om zowel de sporters als het publiek te verwelkomen op 1 oktober in de bourgondische stad Breda.

Voor meer informatie en registratie, bezoek https://bredasesingelloop.nl

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *