< terug

Singelloop bij wereldelite met IAAF Bronze Label!

27 februari 2019 (0 reacties)

Met de toekenning van het ‘Bronze Label 2019’ van de wereld-atletiekfederatie IAAF ontvangt de Bredase Singelloop opnieuw internationale erkenning. Met dit label schaart Breda zich wereldwijd in een illuster gezelschap van 150 toonaangevende wegwedstrijden. “Een dikke pluim voor de kwaliteit van onze organisatie en een geweldige opsteker voor het evenement!”

Om in aanmerking te komen voor dit IAAF-label moet aan hoge standaarden worden voldaan. Een officiële en gecertificeerde meting van het parkoers is de basis, maar ook zaken als dopingcontrole, tijdregistratie, medische voorzieningen, veiligheidsmaatregelen en een autovrij parkoers. Met dit label is de Bredase Singelloop de vierde wegwedstrijd in Nederland en de eerste in Brabant. Andere toonaangevende evenementen met een IAAF label zijn de marathons van Rotterdam en Amsterdam en de Dam-tot-Dam-loop.

De toekenning is een nieuwe bevestiging dat het Bredase evenement behoort tot de wereldelite als het gaat om hardloopwedstrijden op de openbare weg. Daarbij is het razendsnelle parkoers met een parkoersrecord van 59.50 minuten voor de (inter)nationale wedstrijdatleten is al een pré. Daarnaast ontving de organisatie in 2016 als eerste Nederlandse hardloopwedstrijd op de weg al het ‘5 sterren European Quality Road Race’ label van de Europese atletiekfederatie European Athletics (EAA). Dit label is gebaseerd op 54 veiligheids- en kwaliteitsstandaarden, waar de Bredase Singelloop telkens de hoogste score behaalde.

Het bestuur van Stichting De Bredase Singelloop is vooral blij met de brede erkenning. Voorzitter Willem Butz licht toe: “Waarschijnlijk zijn we de enige vrijwilligersorganisatie wereldwijd met een IAAF label. Het feit dat de IAAF in haar rapport onder andere specifiek de uitmuntende sfeer, inzet, enthousiasme en energie van vrijwilligers én het talrijke publiek benoemt is een geweldig compliment aan alle betrokkenen!”

Het IAAF-label is een extra impuls voor het stichtingsbestuur, wat samen met haar achterban, sponsoren, partners en Gemeente Breda verder wil in de ontwikkeling van het grootste eendaagse evenement van Breda. “De hoge kwaliteit van de organisatie is weer bevestigd, laten we nu het Feest van de Singelloop dus nog uitbundiger vieren!” is het motto op weg naar de 34e editie op 6 oktober 2019.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *