< terug

Singelloop Enschede gaat door in aangepaste vorm

10 september 2023 (0 reacties)

ENSCHEDE – 9 september 2023. De Singelloop Enschede vindt in aangepaste vorm plaats. Daartoe heeft de organisatie in overleg met de Veiligheidsregio en gemeente Enschede besloten.
De bijzondere weersomstandigheden en snel oplopende temperaturen zondag 10 september liggen hieraan ten grondslag. Bij het genomen besluit staat het organiseren van een verantwoord hardloopevenement centraal.

De afgelopen dagen werd de weersvoorspelling goed in de gaten gehouden en werden deelnemers al geïnformeerd over eventuele warmte-scenario’s. Centraal bij het besluit stond het organiseren van een verantwoord hardloopevenement voor iedereen: voor deelnemers, vrijwilligers en hulpdiensten.

Marc Woesthuis, voorzitter Singelloop Enschede: “We hebben de afgelopen dagen de weersvoorspellingen voortdurend gemonitord en staan in nauw contact met de Veiligheidsregio en gemeente. We hebben een hitteprotocol, dat voor deze 26e editie voor het eerst ingezet moet worden. We hebben bijvoorbeeld vandaag in het Volkspark op de tijden waarop morgen gestart en gefinisht wordt, metingen verricht om te ervaren hoe het is qua omstandigheden en temperatuur. Dat heeft ertoe geleid dat we besloten hebben een aantal aanpassingen te doen: de 10 Engelse Mijl wordt geannuleerd, de 5 Engelse Mijl aangepast in startgroepen en tempo’s. Op deze wijze hopen we een verantwoord evenement te kunnen organiseren.”

Deelnemers zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over wat de wijziging voor hen betekent.

Het programma voor zondag 10 september is als volgt:

11:00 uur Start wedstrijdlopers (incl. wedstrijdlopers 10 EM)
11:00 uur Start startvak A + frame runners – Tempo: 11 km/uur
11:06 uur Start startvak B – Tempo: 10 km/per uur
11:12 uur Start startvak C – Tempo: 9 km/uur
11:18 uur Start startvak D – Tempo: 8 km/uur
12:50 uur Start kidsrun groep 1 + 2
13:10 uur Start kidsrun groep 3 + 4
13:30 uur Start kidsrun groep 5 + 6
13:50 uur Start kidsrun groep 7 + 8

De kidsruns (850 m) vinden ongewijzigd plaats. De vier groepen starten zoals gepland.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *