< terug

Singelloop Utrecht afgelast

6 september 2021 (0 reacties)

De op 3 oktober geplande zeventigste editie van de oudste stratenloop van Nederland, de Singelloop Utrecht, is verschoven naar zondag 2 oktober 2022. Dit betekent dat het evenement voor het tweede jaar op rij wordt verplaatst. De startbewijzen blijven geldig. Dit laat de organisatie in een persbericht weten.

Na overleg met de belangrijkste stakeholders is vastgesteld dat het organiseren van een evenement met ruim 10.000 deelnemers én toeschouwers in de drukke binnenstad van Utrecht op korte termijn niet realistisch is. Er zijn te veel onzekerheden over de manier waarop de Singelloop Utrecht op 3 oktober 2021 eventueel zou kunnen doorgaan.

,,Zelfs áls de anderhalvemeter-regel voor 3 oktober zou worden losgelaten, moet er vrijwel zeker met andere beperkende maatregelen rekening worden gehouden. Hoe te handelen met het vele publiek in de drukke binnenstad, is misschien wel de grootste uitdaging. Het is hoe dan ook een niet te hanteren probleem dat wij veel te laat horen wat de nieuwe corona-bepalingen zijn,’’ aldus Golazo, organisator van het evenement.

,,Het vaststellen van de gewenste scenario’s voor deelnemers en publiek kan pas plaatsvinden nadat de nieuwe maatregelen van de regering bekend zijn gemaakt. Vervolgens moet de gemeente die toetsen en goedkeuren. Met het oog op de korte tijd die daarna nog rest, vinden wij het niet realistisch om de diverse scenario’s goed en zorgvuldig uit te voeren. De Singelloop Utrecht is een Utrechts feest voor iedereen, dat veilig moet kunnen worden gevierd.’’

Virtueel gaat de Singelloop Utrecht wel door. Met een unieke belevingsapp kan iedereen een van de afstanden op een zelf gekozen parcours afleggen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor binnenkort gratis aanmelden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *