< terug

Snelle vijf kilometer hoogtepunt in 32e Lenteloop

26 maart 2024 (0 reacties)

Emmen.Zaterdag 24 maart organiseert atletiekvereniging EAC de Sperwers de 32e Lenteloop. Van Lenteweer is niet echt sprake. Het is kil en winderig maar desondanks kan de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. Voor veel deelnemers is de Lenteloop een mooie voorbereiding op de vier Mijl van Emmen zondag zeven april

Vertederend schouwspel
De wedstrijd kent een mooie finish op de prachtige atletiekaccommodatie van EAC de Sperwers. De stevige windvlagen maakt het voor de deelnemers ook nog een gevecht tegen de elementen. Alle starts zijn op de wielerbaan op sportpark de Meerdijk. De jongste jeugd loopt een parcours van een kilometer weer terug naar de atletiekbaan. Altijd een vertederend schouwspel om de talentjes uit Emmen en omstreken zo snel mogelijk te zien rennen. Voor de jeugd vanaf 12 jaar tot en met zestien jaar wordt het al wat serieuzer met een parcours van twee kilometer.

Vijf kilometer kwalitatief sterk bezet
Daarna is het de beurt voor de getrainde atleten die konden kiezen uit een vijf dan wel een tien kilometer. De vijf kilometer is kwalitatief het beste bezet en wordt gedomineerd door twee studenten. De talentvolle triatleet Timo van der Weijden is uiteindelijk de snelste. De student aan de Stenden Hogeschool bereidt zich voor op het komende triatlon seizoen. Van der Weijden loopt vanaf de start vrijwel gelijk solo en finisht met grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Met een tijd van 16.35 blijft de inwoner van Klazienaveen als enige binnen de zeventien minuten. Zijn concurrent Kristaps Brics studeert aan de universiteit in Groningen. De Vitalis atleet finisht met 17.04 als tweede . Bijzonder knap is de derde plaats voor de talentvolle Micah Wiering. De sperwers atleet behoort nog tot de juniorencategorie en finisht met een snelle tijd van 18.25. Bij de dames is er succes voor de organiserende vereniging. Mirjam Veldhuijzen van Zanten is met 20.41 veel te sterk voor de concurrentie. Er is met 23.02 een tweede plaats Wilma Katuin uit Emmer Compascuum Beide atletes behoren tot de master categorie. Babette Vos uit Klazienaveen komt als derde over de finishlijn. Haar eindtijd is 23.10.

Tien kilometer
De langste afstand van het wedstrijdprogramma is de tien kilometer. Bij de mannen wordt er gewonnen door John Brinkman in 38.06. Brinkman loopt vanaf de start samen met master Arjan Espeldoorn uit Klazienaveen aan leiding.  Espeldoorn finisht als tweede en blijft met 38.40 ook nog binnen de 39 minuten. Hij wordt daarmee de eerste master. De derde plaats is met 39.16 voor Rik Meijerink. Er is succes voor Sperwers atlete Yvonne Kamies. De marathonatlete is overall de snelste met 46.26. De tweede plaats is voor Michel Mohlman. Haar eindtijd is 47.52. De derde plaats wordt met 49.52 opgeëist door Frances Hogelink.
Alle uitslagen en foto’s zijn terug te vinden op de website van de organisatie. https://lenteloopemmen.nl/

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *