< terug

Soufiane Bouchiki en Nienke Brinkman winnen halve marathon van Egmond. Tom Hendrikse de beste Nederlander. (Alle uitslagen)

8 januari 2023 (0 reacties)

De halve marathon van Egmond kreeg vandaag net als in 2020 een Belgische winnaar. Soufiane Bouchiki won de wedstrijd. Bouchiki won de wedstrijd met een solo in 1.07.30. Tom Hendrikse de laatste weken al in een uitmuntende vorm veraste met een tweede plaats. Hij wordt daarmee de beste Nederlander. Choukoud verloor de sprint op de boulevard van de ijzersterke Hendrikse. Nienke Brinkman is de eerste Nederlandse die na Hilda KIbet in 2007 de Nederlandse klassieker wist te winnen

Mannen
Khalid Choukoud nam bij het inlopen in het duinengebied resoluut de leiding Hendrikse en Bouchiki sloten gelijk aan. Het bleek toen al de beslissing in de wedstrijd.Bjorn Koreman, Noah Schutte en Stan Niesten konden het gat niet meer dichtlopen. Na een tempoversnelling liep Bouchiki alleen en kon dit doortrekken tot aan de finish.

Dames
Nienke Brinkman vooraf al gezien als de topfavoriete won bij de dames. Ze achterhaalde in de finale Andrea Deelstra. Andrea Deelstra liep een ijzersterke wedstrijd door juist al op het strand de kop te nemen en met voorsprong het duinengebied in te gaan. Ze dwong de achtervolgsters tot een tempoversnelling en daarvan werd Jill Holterman de dupe die met kramp de wedstrijd moest staken. Op zeventien kilometer achterhaalde Brinkman Deelstra en liep solo verder naar de finish. Ze won in 1.08.23. Deelstra volgt na 1.19.40.

Bekijk hier de uitslagen

Lees hier het NOS verslag

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *