< terug

Spaanse kampioenen (10.000 mtr.): Maitane Melero en Chiki Perez

14 april 2021 (0 reacties)

Op archiefbeeld Chiki Perez

In Torrevieja zijn Maitane Melero (33.07.96) en Chiki Perez (27.59.45) Spaans kampioen 10.000 meter geworden. Voor Melero is het de derde titel en ze heeft ook al enkele tweede plaatsen op deze afstand. Toch is het deze keer bijzonder, want onlangs heeft ze nog een wervel beschadigd, toen ze met haar zoontje aan het spelen was.

“Het is een wonder dat ik hier kan lopen, want het is nog maar drie weken geleden”, zegt de 38-jarige atlete uit Pamplona. Melero wint nipt voor Edymar Brea (33.09.93) en Marta Galimany (33.11.41). Perez loopt een persoonlijk record. “Het was een wisselvallige race. Ik dacht dat ik het niet zou redden. Maar in de laatste kilometer had ik in de gaten, dat ik misschien onder de 28 minuten zou eindigen. Toen heb ik alles gegeven. Jesus Ramos en Raul Celada komen ook nog op het podium. De titelstrijd is ook een kwalificatie voor de Europa Cup. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd