< terug

Spannende strijd verwacht tijdens jubileum Drenthe Loopfestijn

21 mei 2018 (0 reacties)

KLAZIENAVEEN – Aanstaande zaterdag klinkt voor de 35e keer het startschot voor het Drenthe Loopfestijn, met een topbezetting op de halve marathon dames. Er staan drie atletes aan de start die in staat zijn het parcoursrecord van de halve marathon dames te verbeteren. De grootste favoriet is de Keniaanse Lilian Jelagat met een PR van 1.10 uur op deze afstand. Daarnaast staan de Marokkaanse toploopsters Kebira el Gmiri en haar landgenote Malika Benlafkir aan de start. Laatstgenoemde werd afgelopen weekend nog tweede op een sterk bezette 15 kilometer loop in Napels. Nederlandse concurrentie komt van Saskia Schutte en Elvera de Jong.

Fanos Tekle uit Ethiopië komt haar titel op de 10 kilometer verdedigen. De atlete komt voor de derde keer naar Klazienaveen om te starten op de 10 kilometer dames. Opnieuw is zij favoriet, maar ze zal sterke concurrentie krijgen van Eline Glas uit Emmen, Gellida Meriem uit Marokko en het aanstormend noordelijk talent Sariena Evertsz uit Delfzijl.

Ook de Marokkaanse toploper Elbourabia Soufiyan komt voor de derde keer naar Klazienaveen. In zijn kielzog neemt hij een aantal Marokkaanse toplopers mee. Allemaal atleten die in staat worden geacht tijden onder de 30 minuten te lopen. De andere Marokkaanse lopers zijn Ouslimane Ahmed, Abdendi el Kabiri en El Aloiami Mehdi. Zij kunnen Nederlandse concurrentie verwachten van Nick Marsman uit Ommen en Maurice Smit uit Delfzijl.

De voorinschrijving voor het Drenthe Loopfestijn is reeds gesloten. Het inschrijfbureau is aanstaande zaterdag vanaf 13.30 uur geopend en bevindt zich in Esdal College Klazienaveen. Na-inschrijven is mogelijk vanaf dit tijdstip tot een half uur voor aanvang van de betreffende wedstrijd.

——————–

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *