< terug

Spartathlon afgelast

3 september 2020 (0 reacties)

Door Henri Thunnissen

Fotocredit Dik Jagersma

Nadat in Griekenland de regels voor evenementen zeer recent zijn aangescherpt had de organisatie geen andere keuze dan de Spartathlon af te gelasten. In het beste geval mogen er in Griekenland 100 mensen meedoen aan een loop evenement. In sommige delen van Griekenland is dat 50. Dat aantal is inclusief vrijwilligers.

Er hadden zich eerder al de nodige mensen die waren ingeloot afgemeld. En er was besloten om de vrijgekomen plaatsen niet te vergeven aan mensen die op de wachtlijst stonden. Maar dan nog steeds zou het gaan om een groep van 250-300 lopers en loopsters. Met die groep zou men dus niet mogen starten. De opzet van de Spartathlon leent zich niet voor een start in verschillende startgroepen dus de organisatie had geen andere keuze dan de wedstrijd af te gelasten.

De beslissing zal in de komende dagen op de eigen website en bijbehorende Facebook pagina worden gecommuniceerd. Met een afgelasting hangen veel beslissingen samen. Zoals wat er gebeurt met het betaalde inschrijfgeld: (gedeeltelijke) terugbetaling of het doorschuiven van een startplek naar de editie van 2021. De link naar de website is: https://www.spartathlon.gr/en

Bron Ultraned.org

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *