Stan Schipperen valt uit bij het EK cross

11 december 2022 (0 reacties)

Foto Björn Parree

Stan Schipperen werd twee weken geleden Nederlands kampioen cross bij de alteten onder 23. Vandaag ging hij van start bij het 28e EK cross. Het ging voor Schipperen tot aan de derde ronde maar daarna sloeg het noodlot toe en moest hij uitstappen.

“Mentaal en fysiek een stuk beter dan vorig jaar en dus stond ik met goed vertrouwen aan de start. De race ging goed totdat ik in de 3e grote ronde bij de ingang van een bocht een hand op mijn schouder voelde. Ik werd naar voren geduwd en probeerde uiteraard op de been te blijven om de wedstrijd te kunnen vervolgen. Doordat ik uit balans raakte, maakte ik een misstap en voelde ik gelijk een pijnscheut in mijn achilles/kuit. Ik probeerde nog door te gaan, maar op dat moment deed het teveel pijn. Ik ben teleurgesteld en baal enorm dat ik niet de race heb kunnen voltooien. Het ging goed en had het gevoel dat ik met Job IJtsma en Tim Verbaandert tot het eind had kunnen battlen”, aldus het commentaar van Schipperen na de wedstrijd. IJtsma finishte als 21e onmiddelijk gevolgd door Verbaandert op een 22e plaats.