< terug

Steepletopper Ezekiel Kemboi wil toch nog overstappen naar wegatletiek

14 juli 2021 (0 reacties)

De Keniaanse steepleloper Ezekiel Kemboi wil dan toch nog een overstap maken naar de wegatletiek (ook marathon). Dat is de inmiddels 39-jarige atleet in de afgelopen jaren vaker van plan geweest. Mede door de coronapandemie is dit uitgesteld. Kemboi is een van de beste atleten allertijden op de 3000 meter steeple met vier wereldtitels en twee Olympische titels. Ook op de Commonwealth Games is hij succesvol geweest met een reeks medailles.

Terugkijkend op zijn carriere op de baan vindt hij zijn wereldtitel in 2009 in Berlijn een hoogtepunt, omdat in die race de concurrentie zeer goed is. Zijn beste tijd is 7.55.76 min. Met betrekking tot zijn overstap naar de weg, maakt hij een mooie vergelijking met de politiek. “Ik heb alles gewonnen. Je kunt geen parlementslid meer zijn als je president bent geweest.” Met andere woorden; hij wil alleen meedoen op de steeple als hij om de medailles kan strijden. 

Over de huidige generatie steeplelopers in Kenia is Kemboi niet heel erg enthousiast. Hij hoopt dat ze een medaille winnen op dit onderdeel op de Spelen in Japan. Ze moeten zich wel volledig toeleggen op de sport, vindt hij. De Keniaan is in dienst bij de politie en hij wil een atletiekschool beginnen voor jonge talenten.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *