< terug

Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen verlengen samenwerking

31 mei 2023 (0 reacties) Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen verlengen samenwerking

Nijmegen – De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt Mike Foppen richting de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Foppen treedt op als ambassadeur van de loopevenementen van de stichting. De samenwerking tussen de organisator van de Zevenheuvelenloop en de Nijmeegse atleet is verlengd tot en met de herfstklassieker in november 2024.

Weg naar de Olympische Spelen in Parijs
De Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen ondertekenden een overeenkomst voor 2023 en 2024. Hiermee steunt de Nijmeegse organisator Foppen in zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Foppen begon dit weekeinde zijn baanseizoen tijdens de IFAM meeting in Oordegem met een tweede plaats op de 1500 mtr in 3.36.00. De samenwerking tussen beide partijen startte in 2020 met het oog op de Olympische Spelen van Tokio. Deze wist Foppen te halen op de 5.000 meter. Bij diverse gelegenheden zet de achtvoudig Nederlands kampioen zich in voor de Nijmeegse hardloopwereld. Zo geeft hij clinics aan kinderen en deelnemers aan de evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop.

Mike Foppen: ‘Ik ben heel erg blij dat ik mij de komende twee jaar ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop mag blijven noemen. Door deze samenwerking heb ik de afgelopen jaren als professioneel atleet kunnen leven en mede daardoor een mooie progressie kunnen maken. Het doel voor Tokio was kwalificeren op zich, maar voor Parijs heb ik grotere plannen. De route richting de Spelen van volgend jaar is inmiddels uitgestippeld, met op die route ook de bekende zeven heuvelen.’

Nederlandse records
Afgelopen editie maakte Foppen zijn debuut bij de Zevenheuvelenloop. Hij eindigde in 43:21 als tweede Nederlander, slechts acht seconden boven het Nederlands record. Op de 5000 meter bezit de 26-jarige atleet zowel indoor als outdoor het Nederlands record. Het indoorrecord liep hij begin van dit jaar in Boston (13:11.60). Outdoor liep hij drie jaar geleden 13:13.06. Hiermee evenaarde hij het Nederlands record van Kamiel Maase en plaatste hij zich voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook op de 3000 meter indoor is hij Nederlands recordhouder (7:42.55). Foppen behaalde bij het EK baan 5.000 mtr in 2022 een prachtige vijfde plaats.

Inschrijving 38e Zevenheuvelenloop
De inschrijving voor de 38e Zevenheuvelenloop opent op donderdag 1 juni om 12:00 uur via www.nnzevenheuvelenloop.nl. De Zevenheuvelenloop vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *