< terug

Stigter wint verassend Linschotenloop

21 januari 2014 (0 reacties)

Stigter wint voor de 12e keer in eigen woonplaats


Aart Stigter won voor de twaalfde keer in Linschoten

LINSCHOTEN – Veteraan Aart Stigter liet zaterdag op de halve marathon in Linschoten iedereen zijn hielen zien, ook favoriet Rachid Mohammadi.

De wedstrijd
Voor de twaalfde keer in zijn loopbaan bleek de inmiddels 49-jarige atleet de sterkste in zijn geboortedorp. ,,Precies een kwart eeuw terug deed ik hier voor het eerst mee, aldus de houder van het antieke en opnieuw niet verbeterde parcoursrecord (1.03.18 uur). ,,Deze editie was bijzonder zwaar. Ik nam de kop en dacht dat Mohammadi mee zou gaan. Dat gebeurde dus niet. Stigter streed vervolgens tegen de natuurelementen. ,,Wind en hagel, dat loopt niet prettig.Sinds drie maanden is Stigter weer volop in training. Afgelopen zomer ging hij met de mountainbike over de kop. ,,Je raakt dan weer achterop. Ik richt me volgend jaar op de baanatletiek. Deze halve marathon was een uitstapje. Als vijftiger hoopt Stigter mee te doen in de internationale top. ,,Ik train nu al wekelijks op snelheid.Voor Mohammadi waren de druiven zuur. De nederlaag tegen Stigter kwam hard aan. ,,Hij is heel sterk en ik heb veel respect voor Aart. Maar hoe het vandaag ging, vond ik niet OK. Constant reden fietsers met hem mee en zij hielden hem uit de wind. De scheidsrechter had in mijn ogen hieraan wat moeten doen. Aan de andere kant: ik moest hem na twee kilometer al laten gaan en was niet in staat het hem moeilijk te maken vandaag, aldus de 38-jarige sportieve atleet van Atos Amsterdam.

© Groene Hart

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stigter wint verassend Linschotenloop

19 december 2005 (0 reacties)

Stigter wint voor de 12e keer in eigen woonplaats


Aart Stigter won voor de twaalfde keer in Linschoten

LINSCHOTEN – Veteraan Aart Stigter liet zaterdag op de halve marathon in Linschoten iedereen zijn hielen zien, ook favoriet Rachid Mohammadi.

De wedstrijd
Voor de twaalfde keer in zijn loopbaan bleek de inmiddels 49-jarige atleet de sterkste in zijn geboortedorp. ,,Precies een kwart eeuw terug deed ik hier voor het eerst mee, aldus de houder van het antieke en opnieuw niet verbeterde parcoursrecord (1.03.18 uur). ,,Deze editie was bijzonder zwaar. Ik nam de kop en dacht dat Mohammadi mee zou gaan. Dat gebeurde dus niet. Stigter streed vervolgens tegen de natuurelementen. ,,Wind en hagel, dat loopt niet prettig.Sinds drie maanden is Stigter weer volop in training. Afgelopen zomer ging hij met de mountainbike over de kop. ,,Je raakt dan weer achterop. Ik richt me volgend jaar op de baanatletiek. Deze halve marathon was een uitstapje. Als vijftiger hoopt Stigter mee te doen in de internationale top. ,,Ik train nu al wekelijks op snelheid.Voor Mohammadi waren de druiven zuur. De nederlaag tegen Stigter kwam hard aan. ,,Hij is heel sterk en ik heb veel respect voor Aart. Maar hoe het vandaag ging, vond ik niet OK. Constant reden fietsers met hem mee en zij hielden hem uit de wind. De scheidsrechter had in mijn ogen hieraan wat moeten doen. Aan de andere kant: ik moest hem na twee kilometer al laten gaan en was niet in staat het hem moeilijk te maken vandaag, aldus de 38-jarige sportieve atleet van Atos Amsterdam.

© Groene Hart

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.