< terug

Strijden met een powerpresentatie om twee plekken in de Olympische marathonselectie

1 juni 2021 (0 reacties)

Dennis Boxhoorn beschrijft in een bijdrage voor NRC de pitch die zes Nederlandse marathonatleten vandaag mogen houden voor een aanwijscommissie van alle bondscoaches van de atletiekunie. Alle zes voldeden aan de Olympische limiettijd van 2.11.30. Het gaat om twee plekken in de Olympische marathonselectie. Abdi Nageeye is met zijn tijd de snelste en is daarmee verzekerd van een plek in de Olympische marathonselectie.

Op basis van tijd is de volgorde
1. Adbi Nageeye (2019 Rotterdam 2.06.17 uur is al geplaatst )
2. Khalid Choukoud(2021 Siena 2.09.55 uur)
3. Bart van Nunen (2020 Valencia 2.10.14 uur)
4. Michel Butter (2021 Enschede 2.10.30)
5. Björn Koreman (2021 Wenen 2.11.07 uur)
6­. Frank Futselaar (2020 Valencia 2.11.30 uur)

De bond heeft er nog aan toegevoegd. De positie op de seizoensranglijst, de timing van en de omstandigheden tijdens de prestatie, en het zogenaamde prestatiepaspoort. 

Khalid Choukoud geeft in het NRC aan. Het is niet zo moeilijk, ik was de snelste na Abdi en hoor dus naar de Spelen te gaan. Ik liep ondanks regen en slecht asfalt een snelle tijd in Siena.

khalid choukoud 3

Bart van Nunen. ” De meesten liepen dit voorjaar, maar ik al in december. Dat betekent dat ik meer tijd heb gehad voor een ideale voorbereiding. Ik ben al naar Sapporo geweest voor een halve marathon op het olympische parcours”.

bart van nunen 3
Bart van Nunen

Michel Butter laat optekenen. . Ik heb goed gelopen in een Major Marathon Boston (red. 2012). Maar ik ga ervan uit dat ze kijken naar wie het goed gaat doen in Japan. En het is niet zo dat het mij gegund wordt omdat ik de vorige Spelen op acht seconden miste.

6625_butter

Björn Koreman: „Dat ik het afgelopen jaar van 2.17 naar 2.11 ben gegaan, spreekt dan in mijn voordeel. In 2018 liep ik de halve marathon nog langzamer dan mijn huidige doorkomsttijd op de marathon”.

bjorn koreman

Frank Futselaar is duidelijk „Ik maak me dinsdag geen enkele illusie. Ik heb de zesde tijd gelopen en het gaat om twee plekken. Ik vind dat Khalid en Bart het verdienen om naar de Spelen te gaan. Hardlopen is eerlijk: je loopt een tijd en het is duidelijk.

frank futselaar 1
Frank Futselaar

Lees hier het hele artikel

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.