< terug

Succesvolle eerste Studentenloop Menzis 4 Mijl van Groningen afgesloten met prijsuitreiking

5 november 2019 (0 reacties)

Alweer bijna een maand geleden liepen ruim 18.000 deelnemers de Menzis 4 Mijl van Groningen. Tijdens de 33e editie van het populairste hardloopevenement van Noord Nederland vond voor de eerste keer in de historie de Studentenloop plaats. Aan de nieuwe categorie deden bijna duizend studenten mee. Gisteren vond de prijsuitreiking plaats in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

4 Mijl Studentenloop
Bij de Menzis 4 Mijl van Groningen kunnen deelnemers meedoen aan de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Jeugdloop voor scholen en verenigingen en de Charity Run voor het goede doel. Dit jaar werd daar een nieuwe categorie aan toegevoegd, namelijk de 4 Mijl Studentenloop. Groningen is met meer dan 80.000 studenten namelijk een echte studentenstad. Studenten konden zich, met hun studentennummer, tegen een gereduceerd tarief inschrijven.

Voor de snelste mannelijke en vrouwelijke student werd een aparte prijsuitreiking georganiseerd die gisteren plaatsvond in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De winnaars van de eerste editie waren Jeroen Reijntjes (23.49), student Economics and Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen en José Ebbinge (27.35), student Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. De prijzen werden overhandigd door Kris Tuinier, dean van Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies en Holger Bakker, manager marketing en communicatie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Samenwerking Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen
De organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen heeft met dit nieuwe onderdeel geprobeerd om zoveel mogelijk studenten in beweging te krijgen. Hiervoor is samenwerking gezocht met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Healthy Aeging is een belangrijk speerpunt van de Hanzehogeschool en komt terug in het onderwijs en onderzoek. In het verlengde van dit speerpunt vindt de Hanzehogeschool het belangrijk dat er aandacht is voor het welzijn van de studenten. Door een samenwerking aan te gaan en het ondersteunen van de Studentenloop laten zij zien dat ze sporten en bewegen aanmoedigen als onderdeel van een gezonde leefstijl voor studenten.

De intentie van alle drie de partijen is er om de samenwerking ook de komende jaren uit te breiden. Ook doen vele medewerkers van beide onderwijsinstellingen al jaren mee aan het evenement.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *