Succesvolle Ronde Venen Marathon: winst Roy Werner en Berbel Würth

23 november 2021 (0 reacties)

De vierde editie van de Ronde Venen Marathon is een groot succes geworden. Dat bleek uit de talloze positieve reacties van de lopers aan de finish en op sociale media: de vrijwilligers, het prachtige parkoers en de goede organisatie werden geroemd. Ook de stralende weersomstandigheden werkten afgelopen zondag daar natuurlijk aan mee, met alleen een enkel buitje in Mijdrecht.

Bij de marathon ging de overwinning voor de tweede keer in successie naar Roy Werner uit Dordrecht. Hij deed dat in een fantastisch parkoersrecord van maar net boven de 2.30: 2.30.07. Woerdenaar Wilfred Verhagen was uitermate tevreden met z’n tweede plaats in een tijd van 2.33.59. Dit betekende voor hem een verbetering van z’n persoonlijk record met maar liefst 17 minuten! Ook de derde plaats van Daniel Korevaar op 8 seconden van Wilfred mag niet onvermeld blijven: een schitterende tijd op dit zware parkoers.
Bij de dames was het Berbel Würth uit Utrecht die als eerste finishte in 3.23.50. Het was haar eerste marathon. Thecla de Jongh-Oosterwijk (3.30.08) uit Zevenhoven finishte als 2e en Femke de Snoo uit Amsterdam (3.32.28) als 3e.