< terug

Sylvestercross 2023 weer met een sterk deelnemersveld van start!

18 december 2023 (0 reacties)

Foto: De Prominentencross 2022 met 2e van links de winnaar Mahamed Mahamed

Winnaars van vorig jaar op herhaling?

Ook dit jaar gaat er weer een sterk deelnemersveld van de start bij de 41e Sylvestercross op 31 december a.s. Zowel de Zweedse Sarah Lahti en de Brit Mahamed Mahamed komen hun titel graag verdedigen op 31 december aanstaande in de Soesterduinen. Ook sterke atleten, zowel mannen als vrouwen uit Polen, Oekraine, Italië, Spanje en IJsland komen dit jaar aan de start in Soest.

Dames Prominenten

Sarah Lathi ging goed en met groot machtsvertoon en hele duidelijke medaille aspiraties van start op het EK in Brussel op 10 december j.l.. Een enkel blessure weerhield haar echter van finishen en ze hoopt op tijd hersteld te zijn voor de Sylvestercross. Daar wordt ze uitgedaagd door onze eigen Diane van Es, die in voorbereiding op de Olympische zomerspelen (zij is gekwalificeerd voor Parijs op 10.000m) alleen in Soest een cross loopt! Na een lichte hersenschudding heeft ze zich de afgelopen weken in Zuid Afrika voorbereid op 2024. Naast Diane komen ook youngsters (onder 23), Emmy van de Berg (2e afgelopen weekend bij het NK cross in Eersel) en de Belgische Jana van Lent. Zowel Jana als Emmy finishten in de top 10 bij het EK-cross onlangs in Brussel (resp. 7e en 9e ).
Verder starten bij de dames o.a. de verrassend sterke Merel van de Marel, vorig jaar winnares bij de Korte Cross in Soest, maar dit jaar op de Lange Cross tot 2 maal toe beste Nederlandse op zowel bij Tilburgse Warandeloop als op het Europees Kampioenschap. Natuurlijk zijn ook de andere Nederlandse toppers bij de dames aanwezig, zoals Anne Luijten (Olympisch kandidaat marathon), Andrea Deelstra, Jacelyn Gruppen en de Amersfoortse Veerle Bakker.
Uit België komen verder de EK cross deelneemsters Sofie van Accom en Julie Voet naar Soest.
Tenslotte zal ook Dagmar Smid, afgelopen zondag Nederlands Kampioen Korte Cross vrouwen en vorig jaar 2e in Soest, de strijd aangaan met de sterke concurrentie uit Nederland en Belgie.

Heren Prominenten

Bij de mannen komt de Engelsman Mahamed Mahamed, winnaar in Soest vorig jaar, na zijn succesvolle marathon debuut in Valencia (2.08.42uur) het jaar graag in stijl afsluiten in Soest. Concurrentie krijgt hij van de in Nederland woonachtige Ethiopiër Mustafa Kedir. Hij heeft al een marathon van 2.07 uur in de benen (2021) en viel dit jaar vooral op bij de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun waar hij resp. 6e en 4e werd. Op de cross hebben we hem nog niet veel gezien en hij zal zich dus moeten bewijzen in het zand van Soest.Meer cross ervaring hebben de Belgen Yorick van de Kerkhove die bij het EK cross (U23) dit jaar 10e werd op loodzware parcours in Brussel, en Lahsene Bouchiki (broer van oud winnaar Soufian). Lahsene liep ook onlangs de marathon van Valencia (2.08.36) en was al vaker van de partij in Soest.Van eigen bodem komen de 5000m loper Tim Verbaandert (13.17 uur dit jaar !!) maar nog niet actief dit crossseizoen, Lucas Nieuweboer (4e NK) , Tom Hendrikse(5e NK) en Stan Schipperen(7e NK).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *