Ad
< terug

Taboes zijn er om te doorbreken

18 mei 2019 (1 reactie)

De Belgische atlete Louise Carton is al lange tijd vanwege blessures niet aanwezig in de wedstrijden. Vandaag beschrijft ze in haar blog waarom dat is. Een mustread voor atleten en atletes

Jullie hebben mij niet veel gehoord de afgelopen maanden en daar zijn verschillende redenen voor. Om het hele verhaal te vertellen zou ik een boek moeten schrijven, maar er is wel 1 aspect dat ik bespreekbaar wil maken.

3 weken geleden kreeg ik te horen dat ik een stressfractuur heb ter hoogte van mijn sacrum (heilig been). Mijn eerste reactie was: hoe komt dat daar toch? Dat is een heel sterk bot, ik heb heel rustig opgebouwd na mijn vorige blessure en ben nog maar 8 weken opnieuw bezig. Op datzelfde moment dacht ik ook: eigenlijk weet je stiekem wel hoe dat daar komt.

Het begon allemaal toen ik heel wat jaren geleden in Leuven voor het eerst een vetmeting had. Die was eigenlijk goed, maar er werd me verteld dat ik naar de zomer toe nog maximum 1 kilo kon verliezen om te pieken naar een belangrijke wedstrijd. Dat ene zinnetje was voor mij blijkbaar een trigger. Ik kreeg het gevoel dat ik te dik was. Plots begon ik me vragen te stellen bij wat en hoeveel ik at. Ik probeerde zelf allerlei dingen uit, verloor altijd maar gewicht, maar altijd spiermassa dus mijn vetpercentage bleef gelijk.

Lees hier verder

Reacties

  • google my Business Account delete
    5 Op 19
    Opendi has listings websites across the globe ().
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *