< terug

TCS Amsterdam Marathon: Corona update

2 mei 2020 (0 reacties)

Het scenario waar sportend Nederland al bang voor was, is inmiddels realiteit: deze zomer worden er tot 1 september geen evenementen georganiseerd. Na deze datum staat op zondag 18 oktober de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon gepland. In totaal stonden er vorig jaar 45.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen: de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon, de TCS 8 km, de Good Morning City Run en de kids runs.

Het is zeer begrijpelijk dat er op dit moment veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van de TCS Amsterdam Marathon. Vooralsnog gaat het evenement door. Wel houden we er rekening mee dat er aanpassingen nodig zullen zijn. Samen met onze partners en alle betrokken instanties doen wij er op dit moment alles aan om tot creatieve oplossingen te komen, zodat de TCS Amsterdam Marathon op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten van het evenement: van het vervoer tot en met de verzorging langs het parcours en van de inrichting van de start tot en met de spreiding van deelnemers. Een kleiner aantal deelnemers behoort tot de mogelijkheden. Nadat wij meer duidelijkheid hebben, laten wij dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

Wij zouden na deze zomer niets liever willen dan jou in het prachtige Olympische Stadion verwelkomen voor de TCS Amsterdam Marathon. Dat is namelijk waar we bij Le Champion elke dag ons bed voor uitkomen: mensen inspireren om te sporten en te bewegen. Nu nog meer dan ooit zullen wij ons voor deze missie gaan inzetten. Uiteraard zijn we hierin wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, deze houden we dan ook nauwlettend in de gaten. Er bestaat natuurlijk een kans dat het verbod op evenementen ook na 1 september wordt verlengd, maar vooralsnog gaat de TCS Amsterdam Marathon in oktober door.

Voor vragen over inschrijvingen, als individuele deelnemer, bedrijf of goede doel, verwijzen wij naar onderstaande Q&A.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *