< terug

Team4Mijl atleet Niek Blikslager snelste NL atleet in Mol

11 november 2019 (0 reacties)

Dit weekend stonden er vier wedstrijden op het programma. Job IJtsma en Jetske van Kampen wonnen de cross in Schoonhoven en het Dijkgatbos respectievelijk. Maarten Hindriks eindigde als tweede bij de Zandenplasloop in Nunspeet, en Niek Blikslager en Tom Hendrikse behaalden mooie klasseringen bij de internationale Crosscup in Mol.

Zaterdagmiddag reisden Tom en Niek af naar Mol. Ze konden overnachten nabij het parcours waar ze de volgende dag hun race zouden lopen. De afstand van 9,2 kilometer werd afgelegd over zes ronden langs het recreatiepark aan het Zilvermeer. De atleten stonden aan de start in een sterk internationaal veld. Niek: “de eerste twee ronden heb ik me ingehouden, ik wilde graag mijn energie goed verdelen. In de derde ronde merkte ik dat andere atleten moe werden, en op dat moment begon ik aan mijn inhaalrace. In de laatste drie ronden ben ik van plek twintig naar de negende plaats gelopen!” Naast plaats negen in totaal eindigde Niek ook als eerste Nederlander. Tom finishte op een zestiende plaats en was zesde Nederlander. Tom: “na een harde start liep ik iets te hard door met een mooi groepje Nederlanders. Midden in de race kreeg ik het zwaar, maar gelukkig kon ik in de laatste ronde nog versnellen.” Uiteindelijk was het onduidelijk wie de Mol was, maar Evelien Kuiper (Tom’s vriendin en lid van Team 4 Mijl) had een vrijstelling ingezet, dus zij kon aan de kant staan als toeschouwer.

Voor beide atleten was deze wedstrijd een voorbereiding voor de Warandeloop in Tilburg, die over twee weken plaatsvindt. De Warandeloop is naast een mooi meetmoment ook de wedstrijd waar de selectie voor het EK Cross wordt bepaald. Niek en Tom willen zich hier plaatsen voor de senioren ploeg en de beloften ploeg respectievelijk.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *