< terug

Ter Steege sterke winnares van Westerkwartier marathon

6 oktober 2018 (0 reacties)

Anna ter Steege is vandaag de verrassende en ook uitmuntende winnares van de Westerkwartier marathon.De atlete uit Roden won de wedstrijd met grote voorsprong in een tijd van 3.19.00. Bij de mannen is er de winst voor Teije Venema uit Amere die een eindtijd van 3.11.56 realiseerde. De wedstrijd werd gelopen onder voor marathonbegrippen warme omstandigheden van circa 21 graden.

De eenmalige marathon met start en finish in Leek is bij de vrouwen niet echt spannend te noemen. De docente wiskunde Ter Steege is al snel uit het zicht van de achtervolgsters. Ter Steege liep al verschillende marathons maar vandaag verrast ze met een winnende tijd van 3.19.00. De tweede plaats is voor de Hoogkerkse Erica Broekema die een nieuw persoonlijk record realiseerde van 3.30.51. Er is een derde plaats voor Jantine Geurken in 3.37.31.

De mannenfinale was veel spannender. Teije Venema wist met 3.11.56 de nummer twee Martijn Knook uit Roden nog net voor te blijven.De thuisfavoriet finishte op een tweede plaats in 3.12.31. De derde plaats wordt bezet door Wim Ramaker uit Marienberg in 3.19.39.De marathon werd eenmalig georganiseerd om de nieuwe herindeling kracht bij te zetten. De vier hoofdsteden van de fusiegemeenten Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum werden in het parcours opgenomen.

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *