< terug

Teuge Runs 4 Life vier dit jaar haar 5-jarig jubileum

5 december 2019 (0 reacties)

Ontbijthotel De Slaapfabriek, Algemeen Belang Teuge & AV 34 organiseren op zondag 5 januari 2020 voor de 5e keer: Teuge Runs 4 Life. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Stichting Hartekind.

Deelnemers kunnen 500m, 1 km, 5 km of 10 km hardlopen (een mooie voorbereiding op de Midwinter Marathon in Apeldoorn!), of 7 km wandelen. De start is bij restaurant Take Off Teuge, direct aan de landingsbaan, waar u voorafgaand aan de loop een kopje koffie kunt drinken. Na afloop hebben we voor de kinderen die mee hebben gelopen weer een leuke verrassing. Elk jaar halen de lopers van Teuge Runs 4 Life geld op en elk jaar vraagt de organisatie om mee te denken welk goede doel het moet worden. Dit jaar werd de organisatie, door één van de medehardlopers, getipt om te kiezen voor Stichting Hartekind. Zijn zoon heeft een geboren hartafwijking. De organisatie was meteen unaniem voor en koos voor Stichting Hartekind.

Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen wordt.
In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Ondanks de geweldige stappen die gezet zijn de afgelopen 50 jaar zijn we er nog lang niet. Kinderen met een aangeboren hartafwijking moeten een normaal en gezond leven kunnen leiden en voor dat dat zo ver is, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig!
Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen  http://www.aangeborenhartafwijking.nl/  om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren. Stichting Hartekind is een CBF erkend goed doel en voldoet aan de strenge eisen die het CBF stelt. 

Er is veel geld nodig voor onderzoek! Doe daarom mee op deze eerste zondag in januari 2020 aan de 5e editie van Teuge Runs 4 Life!

Eerste weekend van januari

Jaarlijks wordt deze sponsorloop georganiseerd. Met als doel: elk jaar een goed doel. Daarnaast biedt deze Run ook nog eens een uitstekende voorbereiding voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn in februari.

Het programma
10:00 uur start 7 km wandelen alle leeftijden!
11:00 uur start kidsrun 500 meter jeugd t/m 14 jaar
11:15 uur start kidsrun 1 km jeugd t/m 14 jaar
11:30 uur prijsuitreiking jeugd
11:45 uur start 10km dames en heren
12:15 uur start 5km dames en heren
13:30 uur prijsuitreiking dames en heren (5/10km)  

Inschrijven kan via: www.inschrijven.nl We hopen op een sportieve, gezellige dag! Meer info? https://www.facebook.com/TEUGERUNS4LIFE/

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *