< terug

Tien Nederlanders naar Lissabon voor EK cross

25 november 2019 (0 reacties)

De SPAR European Cross Country Championships worden dit jaar voor de 26e keer georganiseerd. Een team van 10 Nederlandse atleten wordt afgevaardigd naar Lissabon waar zondag 8 december het EK Cross plaatsvindt. Er wordt gekozen voor een nieuwe talentvolle generatie zoals Mike Foppen en Stan Niesten.Bij de dames wordt er geen team afgevaardigd.

Deze editie is de Portugese hoofdstad Lissabon het strijdtoneel voor de medailles. Het Bela Vista Park, waar het EK Cross parcours gelegen is, is een van de grootste open gebieden binnen de stadsgrenzen van Lissabon en kent een oppervlakte van 85.000 m2. Het park wordt vaak gebruikt als locatie voor grote concerten of sportevenementen zoals dit.  Technisch directeur Ad Roskam maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op prestaties tijdens de Warandeloop die gisteren plaatsvond.

Jonge generatie
 “Nederland is vertegenwoordigd door een jonge generatie atleten met een ‘onder 20’ en ‘onder 23’ team en twee senioren. Zij zullen de rijke historie van Nederlandse atleten bij het EK cross moeten voortzetten nu een aantal oudere atleten zich om verschillende redenen niet hebben gekwalificeerd”, aldus Ad Roskam. Roskam doelt op gevestigde namen als Khalid Choukoud en Michel Butter. Voor de dames senioren wordt er geen team afgevaardigd.

EK selectie cross 2019Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *