< terug

Tim Rowberry over zijn bijdragen aan het succes van Sifan Hassan

9 augustus 2021 (0 reacties)

In de Leeuwarder Courant lezen we over de werkzaamheden van coach Tim Rowberry. De Amerikaan (34) is de coach van de succesvolle Sifan Hassan. Tijdens 10.000 mtr volgde hij de wedstrijd niet meer op de tribune. “ik ben altijd nerveus en achterdochtig tot aan de streep” legt hij uit. „Ik weet wel vrij goed wat Sifan kan, maar ondertussen was ik aan het bidden dat ze wel een paar goeie laatste ronden in haar benen had.

Stress
Rowberry is zelf ook een debutant op de Spelen en ervoer dat er heel stress is. De uren na de wedstrijden worden gevuld met media en dopingcontroles. Hij was onzeker wat daarvan de gevolgen voor Sifan Hassan zouden zijn die in week tijd maar liefst zes wedstrijden liep. Het goud op de 5.000 en 10.000 mtr en het brons op de 1500 is ongeëvenaard in de atletiekhistorie voor vrouwen op de Spelen. Zelf verklaart hij in de Leeuwarder Courant het lopen van de wedstrijden valt wel mee het is de stress die het zwaar maakt.

Kleine dingen
Rowberry verklaart in de Leeuwarder Courant wat zijn specifieke bijdrage is geweest aan het succes van Sifan Hassan. Citaat Leeuwarder Courant: „Sifan had gewoon iemand nodig die vaak bij haar zou zijn. Ze was nooit zo heel sterk in haar routines. Voordat ik kwam, liet ze nog wel eens een loopje schieten. Ik zorg ervoor dat ze op tijd opstaat, dat ze op tijd eet en drinkt. Vaak koken we samen. Ik ben iemand die de kleine dingen in de gaten houdt.”. Zoals hardloopnieuws al eerder beschreef werd het plan om op drie afstanden uit te komen ook samen besproken. Rowberry legt in de  Leeuwarder Courant uit dat hij daarom ook niet bang was dat ze een medaille zou verspelen. Sifan is een speciale atleet legt en hersteld erg snel is zijn verklaring. In de Leeuwarder Courant wordt ook meegedeeld dat Rowberry geen andere atletes coacht alles is gericht op Sifan Hassan. Dat heeft ze nodig verklaarde haar manager Jos Hermens.

Marathon
Over de marathon werd ook gesproken in de bijdrage van de Leeuwarder Courant. Niet zoals sommige media (Lees NRC) wist te melden aankomende oktober al maar op de Spelen in Parijs 2024 zou Hassan uit willen komen op marathon. Rowberry is er nog niet een voorstander van. Dat moet uit haar trainingen blijken verklaart hij in Leeuwarder Courant.  Maar wij weten inmiddels dat Sifan Hassan haar eigen pad kiest en van extreme uitdagingen houdt.

Originele bron op de inlogpagina van de Leeuwarder Courant


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd