< terug

Tips voor hardlopen op vakantie

3 april 2021 (0 reacties)

Hopelijk kunnen we straks ‘coronavrij’ weer van een heerlijke vakantie in het buitenland genieten, want er is niets leuker dan hardlopen op reis. Hardlopen is een uitstekende manier om extra vakantiecalorieën te verbranden. Daarnaast is het natuurlijk ook de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Waar moet je rekening mee houden als je in het buitenland gaat hardlopen?

 1. Check vooraf de routes
  Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dus verstandig om vooraf alvast een route uit te kiezen of samen te stellen. Google Maps is de favoriete app van veel hardlopers. Via deze app kun je routes op je smartphone opslaan. Dat is fijn, want dan zijn de routes ook offline beschikbaar. Dat is ideaal als je geen internet hebt. Via de Strava app kun je zien welke routes in de omgeving populair zijn. Ook HereWeGo is een handige app met een uitgebreide offline modus. Daarnaast geeft deze app uitgebreide real-time verkeersinformatie. Hiervoor heb je dan wel internet nodig. Als je op een stedentrip bent, dan kun je eventueel ook nog aansluiten bij een running crew.

 2. Hou het veilig
  Hardlopen in het buitenland kan heerlijk zijn maar soms ook gevaarlijk. Neem in ieder geval altijd je telefoon mee. Mocht er onverwachts iets gebeuren, dan kun je gelijk hulptroepen inschakelen. Vergeet ook zeker niet om wat geld en water mee te nemen, voor het geval je verdwaalt en een taxi naar huis moet nemen. Houd er ook rekening mee dat in sommige landen automobilisten niet gewend zijn aan hardlopers op de weg. Daarom is het verstandig om aan de linkerkant van de weg te lopen, zodat jij het verkeer ziet aankomen. Ben je in een land waar auto’s links rijden? Dan loop je natuurlijk een de rechterkant! Zorg er ook voor dat je goed voorbereid op weg gaat. Je verzekeringen moeten in ieder geval op orde zijn, zoals je zorg- en reisverzekering. En als je deze dan toch even checkt, kijk dan ook gelijk hoe het met je aansprakelijkheidsverzekering gesteld is.

 3. Ga vroeg op pad
  De meeste mensen kiezen voor een warm vakantieoord als ze op reis gaan. Vroeg in de ochtend is het meestal een stuk koeler, dus het ideale moment om te gaan hardlopen. Daarnaast is het een stuk rustiger op de weg én hou je nog genoeg tijd over voor andere activiteiten later op de dag. Probeer ook vooral erg te genieten. Besef je vooral dat je gaat lopen al een prestatie op zich is tijdens warme dagen. Kies dan ook zeker niet voor een te lange route. Vergeet je ook niet in te smeren met zonnebrand voordat je op pad gaat.

 4. Doe mee aan een lokale race
  Als je in het buitenland bent, dan kun je meedoen aan (lokale) wedstrijden of marathons. De marathon van New York City staat bij veel mensen op de bucketlist, maar ook de marathons van Londen, Berlijn en Tokyo zijn erg geliefd. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor een kleiner evenement. Tip: Google voordat je naar je vakantiebestemming gaat even naar wedstrijden in (de buurt) van de plek waar je heen gaat. Misschien valt jouw reis tegelijk met een mooi evenement!

Geschreven in samenwerking met Pricewise

Reacties

  Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd