< terug

Titelverdediger Bernard Koech keert terug naar Hamburg. Alle topfavorieten.

5 februari 2024 (0 reacties)

Fotocredit Haspa Marathon Hamburg / Henning Angerer 

Titelverdediger en parcoursrecordhouder Bernard Koech keert terug voor de 38e editie van de Hamburg marathon op 28 april. De 36-jarige Keniaan, die vorig jaar het parkoersrecord verbeterde tot 2:04:09, krijgt te maken met zeer sterke tegenstanders in de belangrijkste voorjaarsmarathon van Duitsland. Samwel Mailu uit Kenia en Abdisa Tola uit Ethiopië, die allebei in 2023 doorbraken, zullen de titelverdediger uitdagen. Met Martin Musau keert nog een voormalige winnaar van de Hamburg marathon terug: De Oegandees was de winnaar in 2021.

“Na twee parcoursrecords op rij kunnen we uitkijken naar weer een kwalitatief hoogstaande mannenrace. Bernard Koech, Samwel Mailu en Abdisa Tola zijn allemaal in staat om tijden van wereldklasse te lopen op het snelle parcours. We zijn blij dat deze drie Hamburg hebben gekozen voor hun voorjaarsmarathon,” aldus hoofdorganisator Frank Thaleiser, die op 28 april in totaal ongeveer 12.000 marathonlopers verwacht. Online inschrijven voor de race kan nog steeds

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Hamburg. De overwinning van vorig jaar was een perfecte comebackprestatie voor mij, want ik had al een tijdje problemen en er waren ook nog de Corona-blokkades”, zei Bernard Koech, die vorig jaar in Hamburg zijn twee jaar oude persoonlijke record van 2:04:09 evenaarde. Na zijn grootste overwinning in zijn carrière had de Keniaan echter pech toen hij in de herfst de marathon van Amsterdam liep. Een blessure dwong hem uit te stappen. Vooruitblikkend op zijn terugkeer in Hamburg zei Bernard Koech: “Hoewel ik vorig jaar het parcoursrecord heb gebroken, geloof ik dat ik nog sneller kan lopen in Hamburg.”

Een hoog tempo zou goed moeten zijn voor Samwel Mailu, die zijn persoonlijk record wil verbeteren. De Keniaanse nieuwkomer, die al 31 jaar oud is, stormde naar een sensationeel parcoursrecord van 2:05:08 ondanks warme weersomstandigheden tijdens de marathon van Wenen afgelopen voorjaar. Later dat jaar leverde hij nog een uitzonderlijke prestatie. Samwel Mailu werd op zeer korte termijn aan het Keniaanse team toegevoegd en veroverde de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen halve marathon in Riga, Letland. “Ik heb Hamburg gekozen voor mijn voorjaarsmarathon vanwege het snelle parcours. Hopelijk kan ik mijn huidige persoonlijke tijd van 2:05 verbeteren naar 2:04,” zei Samwel Mailu.

De 23-jarige Ethiopiër Abdisa Tola zal op 28 april een andere topkandidaat zijn. De jongere broer van Tamirat Tola, de wereldkampioen marathon van 2021 en huidige winnaar van de marathon van New York, liep een jaar geleden een verbluffend marathondebuut: Abdisa Tola won de competitieve Dubai Marathon in 2:05:42.

Naast Bernard Koech is er nog een loper in het eliteveld die de Haspa Marathon Hamburg al eens heeft gewonnen: Martin Musau uit Oeganda won de race met 2:10:15 in 2021, toen het deelnemersveld sterk gereduceerd was vanwege de pandemie. Vorig jaar verbeterde Musau zich in Hamburg tot een prima 2:08:45 en finishte als zevende.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *