Ad
< terug

Titelverdediger Mo Farah wordt teleurstellend achtste in Chicago-marathon

16 oktober 2019 (0 reacties)

De Chicago-marathon wordt een teleurstellende dag voor veelvoudig Olympisch- en wereldkampioen Mo Farah. De 36-jarige Brit heeft vorig jaar gewonnen met een persoonlijk record en Europees record: 2.05.11 u. De titelverdediger kan de verwachtingen niet waar maken. Hij eindigt op een teleurstellende achtste plaats met 2.09.58 u. Dat is de langzaamste tijd op de marathon in zijn loopbaan.

Farah kan een groepje van zes lopers al vrij vroeg in de wedstrijd niet meer volgen. Met soms wat wisselingen loopt hij samen met de Belg Bashir Abdi en de Amerikaan Galen Rupp. Met beide atleten heeft hij getraind. Rupp stapt uit na zo’n 35 kilometer. Abdi wordt vijfde met een prachtig Belgisch record (2.06.14). Het tempo van de kopgroep in Chicago is gebaseerd op een eindtijd van ca. 2.04 u. Mo Farah heeft halverwege een tussentijd van 1.02.54 u., maar in de tweede helft verliest hij nog meer tijd. 

Na de marathon is hij niet erg spraakzaam en er overheerst teleurstelling. Eerder dit jaar is Farah nog vijfde geworden in de Londen-marathon met 2.05.39 u. en ook heeft hij in de voorbereiding nog goede vorm laten zien met een tijd in de 59 minuten op de halve marathon. Zijn voorbereiding is mogelijk wel verstoord door de schorsing van de Amerikaanse coach Alberto Salazar wegens overtreding van de dopingregels. De Brit heeft van 2011-2017 bij hem getraind. Hij krijgt hier veel vragen over van journalisten. Bij ontmoetingen met de pers heeft dit al enkele keren tot wederzijdse irritatie geleid. Gary Lough is nu zijn coach.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *