< terug

Toch nog Strong Viking evenementen in mei en juni

28 april 2020 (0 reacties)

Cuijk, 28 april 2020 – Na de gedwongen afgelasting van 15 edities van de obstakelrun van Strong Viking gaan er toch nog twee evenementen waar duizenden deelnemers aan mee kunnen doen door. De organisatie presenteert een tweetal virtuele Strong Viking evenementen.

Het coronavirus en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen hebben de afgelopen weken al flink wat strepen gezet in de normaal zo overvolle festival- (sport)evenementenzomer. Onder andere mondiale toernooien als het EK-voetbal en de Olympische Spelen, maar ook grote nationale sportevenementen als de Rotterdam Marathon en Nijmeegse Vierdaagse zijn noodgedwongen afgelast. Gelukkig biedt Nederlands grootste obstakelrun organisator; Strong Viking, toch een lichtpuntje voor de vele sportievelingen die een zomer zonder uitdagingen voor zich zagen!

Missie: fysiek en mentaal sterker maken
De organisatie van Strong Viking, die zelf dit voorjaar noodgedwongen een streep moest zetten door 15(!) van haar evenementen tot aan de zomer, presenteert een tweetal virtuele Strong Viking evenementen. “Als de duizenden deelnemers van Strong Viking tot aan de zomer niet naar onze evenementen kunnen komen, dan brengen wij onze evenementen gewoon naar de deelnemer.” Zo klinkt het statement van de organisator. “Onze missie blijft het fysiek en mentaal sterker maken van mensen. Zeker in deze lastige tijden is dat een streven waar veel mensen houvast aan hebben, dat wordt vanaf nu dus ondersteund met onze Strong Viking Virtual Editions”. Het seizoen 2020 zou het grootste Strong Viking seizoen ooit moeten worden, met meer dan 120.000, deelnemers verdeeld over 25 edities. De voorverkoop voor het nieuwe seizoen brak alle records en daarom was het voor de organisatie extra zuur dat deze droom in rook op is gegaan.

Virtual Edition
Uniek aan de nieuwe virtuele edities is dat niemand hoeft te reizen om bij het evenement aanwezig te zijn. Iedereen kan op zijn eigen locatie deelnemen aan de Virtual Edition, startend vanaf de voordeur waarbij gekozen kan worden uit de reguliere Strong Viking afstanden. Iedereen kan zijn/haar eigen sportieve doel stellen. Daarnaast zullen er fysieke opdrachten moeten worden voltooid, zoals ook bij een echte editie van een Strong Viking obstakelrun het geval is. Na het volbrengen van een afstand, wordt daadwerkelijk een medaille en finisher shirt toegestuurd naar de mensen thuis als aandenken voor de geleverde prestatie.

Leuke uitdaging deze zomer
Met deze Virtual Editions wil Strong Viking alle sportievelingen toch nog een leuke uitdaging bieden deze zomer om naartoe te werken. Al is het virtuele evenement individueel en op afstand, door de communicatie, beelden en ervaringen die de deelnemers ontvangen zal tóch het saamhorigheidsgevoel naar boven komen zoals ook bij een echte Strong Viking editie het geval is.

Meer informatie en aanmelden via www.strongviking.com

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *