< terug

Tola en Tanui snellen naar parcoursrecord in marathon van Amsterdam. Choukoud maakt indruk met nationale titel (videoverslag intervieuws en uitslagen).

17 oktober 2021 (0 reacties)

De 45ste editie van de marathon van Amsterdam heeft zondag zowel bij de mannen als de vrouwen een parcoursrecord opgeleverd. De 30-jarige Ethiopiër Tamirat Tola won in de hoofdstad in een tijd van 2 uur, 3 minuten en 39 seconden. Er was een teleurstellend optreden van het trio Futselaar, Butter en Koreman. Zij konden geen rol van betekenis spelen en stapten uit de wedstrijd. Voor Koreman en Futselaar betekent dit dat er ook geen kwalificatie is voor het EK volgend jaar in Parijs.Daarvoor zullen ze nog een nieuwe poging moeten doen.

De marathon in Amsterdam vormde het decor voor de strijd om de Nederlandse titels. Bij de mannen ging de winst naar Khalid Choukoud, die de marathon in 2.10.25 seconden aflegde. Voor Choukoud, een maand geleden vader geworden, was het zijn tweede nationale titel op de marathon. Eerder was de inmiddels 35-jarige atleet de sterkste in 2016. Op gepaste afstand van de Afrikaanse topfavorieten vochten Choukoud, Butter, Benjamin de Haan en Ronald Schröer uit Alkmaar om de nationale titel. Butter maakte de finale niet meer mee en stapte uit, Benjamin de Haan maakt indruk door als debutant als tweede te finishen in 2.13.05. Ook Schröer maakt indruk met een geweldig persoonlijk record van 2.13.15.  Hij verbeterde zich daarmee zelfs met twee minuten. Choukoud had halverwege een voorsprong genomen van meer dan een halve minuut en gaf deze niet meer uit handen. . Bij de dames werd Ruth van der Meijden in 2.29.55 de nieuwe nationaal kampioene voor Bo Ummels en Eva van Zoonen

Bekijk hier de uitslagen

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *