< terug

Tom Hendrikse en Veerle Bakker nieuwe nationale crosskampioenen (alle uitslagen)

26 februari 2023 (0 reacties)

Hellendoorn:Op een loodzware omloop op en over de Hellendoornse berg werden vandaag Tom Hendrikse en Veerle Bakker de nieuwe crosskampioenen van Nederland.Beide voltooiden de wedstrijd na een lange solo en voor beide was het de eerste zege bij een nationaal crosskampioenschap senioren van Nederland. Jetske van Kampen en Nick Marsman werden beide voor de de derde keer de nationaal kampioenen op de korte cross.

Lange cross
Onder prachtige weersomstandigheden zon ,bijna geen wind en een temperatuur van circa zes graden vond vandaag in Hellendoorn bij de Hellendoornse berg het Nationaal kampioenschap cross plaats. Bij de mannen senioren was al vooraf duidelijk dat Tom Hendrikse de grote favoriet was. De atleet van Team4Mijl is in volle voorbereiding op de Rotterdam marathon en had op de zondag voor de wedstrijd nog getraind. Het was niet te merken tijdens de wedstrijd. Al vanaf de start was de Asser atleet vooraan te vinden. Het werd een lange solo die eindigde op de finishlijn. Jesse Fokkenrood en Nick Lemmink streden om het zilver en het brons.De talentvolle Lemmink liet zien dat hij de man voor de toekomst is. In de laatste omloop schudde hij gedecideerd Fokkenrood van zich af en liep naar het zilver. Jesse Fokkenrood  (20) pakte het brons en ook dat is een succes voor een talentvolle atleet. Thuisloper Niels te Pas verraste met een ijzersterke vierde plaats.In de finale was hij te sterk voor Stan Schipperen.Hier ben ik erg blij mee aldus Hendrikse na afloop. Het was zijn eerste nationale titel als senior. De focus is helemaal gericht op de Rotterdam marathon. Ik heb net een zware trainingsweek achter de rug aldus Hendrikse.

VeerleBakker
Veerle Bakker foto Iwan Oprins

Dames
Bij de dames was er een soortgelijk wedstrijdverloop.  Veerle Bakker was vanaf de start samen met Ineke Koldam de koploopster. In de tweede lange omloop liep ze al alleen. Daarachter volgde Ineke Koldam en Jacelyn Gruppen. In de voorlaatste omloop had Gruppen Koldam achterhaald en wist afstand te nemen. In de finale ronde veranderde dit niet meer. Veerle Bakker pakte haar eerste nationale titel bij de cross senioren. Als junior al vaker maar deze telt echt mee aldus Bakker. In de zomer richt ik mij weer op de baan. Bakker was het afgelopen jaar de beste Nederlandse bij het EK cross met een tiende plaats.
De tweede plaats was voor Jacelyn Gruppen. Was nog spannend hoe de benen zouden zijn na de halve marathon van Sevilla een week geleden aldus Gruppen. Ik ben erg blij en tevreden met het zilver maar het had nog iets langer mogen duren glimlachte de marathonloopster. Ineke Koldam was na een sterk gelopen wedstrijd de winnares van het brons.

Korte cross
De korte cross leverde twee Team4Mijl zeges op.Bij de dames voltooide Jetske van Kampen een triologie door voor de derde achtereenvolgende keer de nationale kampioene te worden. In de altijd spannende korte cross klopte ze Merel van de Marel en de sterk lopende Britt Ummels. Bij de mannen pakte Nick Marsman in eigen omgeving ook al een derde zege. Hier ben ik zo blij mee aldus Marsman.Deze moest echt met alle familie en vrienden langs de kant. Het werd nog spannend voor Marsman die moest sprinten om de talentvolle achthonderd meter loper Stefan Nillesen voor te blijven. Er was een derde plaats voor Tom de Gelder.

Alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *