< terug

Tom Hendrikse wordt derde bij marathondebuut in Dresden.

21 maart 2021 (0 reacties)

Tom Hendrikse liep vandaag een uitstekend debuut in de Dresden marathon. De Assenaar ging van start in een koud en winderig Dresden met een torenhoge ambitie, olympische kwalificatie. Die droom kwam niet uit maar met een tijd van 2.13.03 mag Hendrikse tevreden zijn met een sterk debuut.De omstandigheden in Dresden waren niet gemakkelijk, veel wind en een temperatuur van circa vijf graden. Ronald Schroër stapte uit.


Debutanten
Op het rondenparcours (2,5 km) door het citypark in Dresden liep Hendrikse vanaf het begin in de marathon bij de snelste deelnemers. De Duitse atleet Simon Boch ook al een debutant pakte na de start onmiddelijk de leiding en liep na 12 km al solo. Een indrukwekkende prestatie. Debutant Tom Hendrikse liep samen met Lahsene Bouchiki en de eveneens debuterende Hylnur Andresson in een achtervolgende groep waarin ook Ronald Schroër liep. Tot halverwege waren deze atleten op koers voor een Olympische kwalificatie. Het was ook het moment waar Ronald Schroër moest afhaken. De achterstand van Schroër liep daarna snel op en na dertig kilometer stapte de atleet van AV Zaanland uit de wedstrijd. Van tevoren had Schroër aangegeven dat hij sneller wilde lopen dan de limiet van 2.11.30.

Geen groot verval
Hendrikse liep vooraan een sterke en vooral stabiele marathon. De Assenaar maakte grote indruk door met regelmaat veel kopwerk te verrichten. Het zorgde ervoor dat de achtervolgende groep gedecimeerd werd tot nog maar drie atleten. Met een dertig kilometer in 1.41.07 toonde Hendrikse nog geen teken van groot verval. Na 35 kilometer versnelde Soufiane Bouchiki en moest Hendrikse alleen verder. Tot 37 kilometer was een tijd sneller dan 2.12.00 nog mogelijk daarna werd het verval te groot.

Simon Boch wint
Vooraan liep Simon Boch sterk verder en de Duitse atleet finishte als eerste met een tijd van 2.10.48. Daarmee is hij sneller dan Richard Ringer die met 2.10.54 de derde atleet die in de rangvolgorde de Olympische limiet had gelopen. Er was teveel wind aldus Boch die wegging voor een eindtijd van 2.09. 00 Boch vraagt zich af of er nog gelopen kan worden in Hamburg.De besmettingcijfers gaan weer omhoog aldus Boch. Soufiane Bouchiki die voor het eerst in een marathon finishte werd tweede in 2.12.39 niet genoeg voor een Olympische kwalificatie.

Marathonpotentieel Hendrikse
Tom Hendrikse finishte als derde in 2.13.03. Geart Jorritsma wordt de tweede NL atleet met 2.22.43. Voor Hendrikse een prima debuut. In niet gemakkelijke omstandigheden een tijd van 2.13.03 lopen in de eerste marathon is een uitmuntende prestatie.Het toont het potentieel aan van Hendrikse, die zich nu nadrukkelijk aandient als een marathontalent voor de toekomst

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *