< terug

Tomasz Lewandowski start op 1 november als bondscoach bij de Atletiekunie. Hoe nu verder met Grete Koens?

1 november 2021 (0 reacties)

De uit Polen afkomstige coach is al jaren succesvol op de midden en lange afstanden en heeft als bondscoach van Polen met zijn atleten veel grote prijzen behaald. Zijn grootste successen behaalde hij als coach met zijn broer Marcin Lewandowski (Europees kampioen 800m) atleten als Adam Kszczot (Europees en wereld indoor kampioen 800m), Jakub Holusa (Wereld indoor kampioen 1500m) en Angelika Cichocka (Europees kampioene 1500m). Tomasz Lewandowski zal zich vooral richten op de ontwikkeling van de middenafstanden in Nederland.

Technisch Directeur Ad Roskam: “Tomasz heeft de ervaring als talentontwikkelaar en als coach op het hoogste niveau. In Nederland hebben we veel jong talent op de middenafstanden maar het is moeilijk om door te breken naar het internationale topniveau bij de senioren. Tomasz gaat nauw samenwerken met Laurent Meuwly, die de programmacoördinatie op zich neemt van de korte sprint tot en met de middenafstanden.

Grete Koens
In de Telegraaf gaat directeur Ad Roskam nader in op de positie van Grete Koens de huidige bondscoach Mila. Koens is al jarenlang in dienst van de atletiekunie. Roskam geeft aan dat men met haar in gesprek is. Onduidelijk is wat de atleten waarmee Koens  samenwerkt hiervan vinden. Zij zijn niet gekend in de keuze van de atletiekunie. Vraag is dan ook, zijn zij bereid onder deze nieuwe coach te gaan werken. Koens is succesvol met marathonloper Bart van Nunen en ook achthonderd meterloper Tony van Diepen. Bekend is dat de atleten erg tevreden zijn met de werkwijze van Koens. Onlangs besloot ook Maureen Koster weer aan te sluiten bij Koens. Onduidelijk is ook of Koens zich kan schikken in haar nieuwe rol. Al met al lijkt de keuze voor een nieuwe bondscoach te zijn ingegeven door het succes van de 400 mtr lopers. De atletiekunie ziet dat als het gevolg van het aantrekken van talentcoach Meuwly. Roskam oppert in de Telegraaf de optie dat Koens met andere coaches gaat samenwerken. De komende tijd moet gaan uitwijzen met welke groep atleten Lewandowski gaat samenwerken

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *