< terug

Topatleet Khalid Choukoud is blij met jonge generatie

27 november 2019 (0 reacties)

Khalid Choukoud was tot afgelopen zondag de laatste Nederlandse winnaar (2014) van de Warandeoop.De Hagenaar is een liefhebber van de cross maar kon zich afgelopen zondag niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. Hij finishte als dertiende.

“Na de marathon van Eindhoven was de cross niet meer mijn hoofddoel aldus Choukoud.  Maar eerlijk gezegd afgelopen zondag had ik ook niet de benen om mee te gaan met snelsten. Het is mooi dat de jonge garde nu een kans krijgt op het EK cross in Lissabon. Mike Foppen heeft ijzersterk gelopen en is een groot talent. Een jongen die ik het echt gun om te presteren bij het EK cross. Zelf heb ik ook na afloop aan de bondscoach Grete Koens gemeld dat de jeugd een kans moet krijgen”. Naast Mike Foppen werd ook op individuele basis Stan Niesten geselecteerd. Het is goed dat een jonge generatie het ons lastig gaat maken. Dat is belangrijk voor onze mooie sport. Het is voor ons een nieuwe prikkel om te blijven presteren.
Choukoud wil na de Montferlandrun nog wel aantreden bij de Sylvestercross in Soest. Daarna ga ik een maand op trainingsstage. De lange afstandsloper gaat in april voor een laatste kans op Olympische nominatie van start in de Rotterdam marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *