< terug

Trainen met jouw eigen virtuele trainingspartner: the Ghost Pacer (video)

25 juli 2020 (0 reacties)

Maak kennis met de Ghost Pacer – de ultieme hardlooppartner. Met de Ghost Pacer mixed reality-bril krijg je een holografische trainingspartner waarmee je overal en altijd kunt rennen, zodat je altijd het meeste uit elke training kunt halen.

Hardlopers weten dat om het meeste uit een training te halen het rennen met een partner die iets sneller is dan jij een extra stimulans geeft. Helaas kan het in de wereld van vandaag – en met de sociale afstandsvereisten op langere termijn -nog een hele tijd duren voordat er weer veel wedstrijden worden georganiseerd. Nu is er de Ghost Pacer

De Ghost Pacer is een nieuw ontwikkelde set augmented reality-brillen, speciaal ontworpen voor hardlopers. Met een gepatenteerd optisch systeem weegt hij slechts 90 gram. Ghost Pacer heeft de verwerkingskracht om een ​​realistische avatar in 3D-ruimte te creëren. Het werkt door een holografische avatar te projecteren waar gebruikers buitenshuis tegen kunnen racen. Integratie met de fitness-app Strava stelt gebruikers in staat om te racen tegen avatars die de paden en snelheden van hun vrienden nabootsen van eerdere trainingen, waardoor atleten samen kunnen trainen, zelfs als ze niet samen kunnen rennen.

“Niets is een perfecte vervanging voor hardlopen met een andere persoon”, zegt CEO Abdur Rahman “AR” Bhatti, zelf een voormalig erkend hardloper. “Maar racen tegen een holografische avatar waarmee je altijd en overal kunt trainen, is het beste.”

Rahman kwam oorspronkelijk met het idee toen hij solo trainde voor een aankomend langlaufseizoen en was gefrustreerd dat hij zijn doeltijden niet kon halen langs zijn trainingsroutes. Hij realiseerde zich dat training veel effectiever was tijdens het hardlopen met anderen. Omdat het afstemmen van schema’s met andere mensen bijna onmogelijk bleek, kwam AR op het idee van de Ghost Pacer – een partner waarmee je altijd en overal kunt werken.

De afgelopen drie jaar hebben AR Bhatti en Jensen Turner, de CTO van het bedrijf, met een team van experts op het gebied van technologie en fitness samen met een toegewijd team van hun klasgenoten op de middelbare school gewerkt om Ghost Pacer (www.GhostPacer.com) te creëren. Turner zegt: “Dit is een fitnessproduct dat mixed reality implementeert om elke training een competitieve boost te geven. We denken dat de Ghost Pacer is gebouwd voor hardlopers, door hardlopers.” De introductie van de bril wordt op vijf augustus verwacht

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd