< terug

Training Mike Foppen in Font Romeu en startlijsten Zevenheuvelenloop. (video)

12 november 2022 (2 reacties)

Mike Foppen is in voorbereiding op de Zevenheuvelenloop en vervolgens het cross en indoorseizoen.
Foppen is al geruime tijd aangesloten bij de trainingsgroep van de Franse toploper Jimmy Gressier.


Jimmy Gressier, Mike Foppen en Valentin Gondouin bouwen aan hun basis voor het komende cross country en indoor track seizoen. Zij kregen een cameraploeg van Sweat Elite op bezoek tijdens een training in Font Romeu, een van Europa’s populairste bestemmingen voor trainingen op grote hoogte.De training: 1km, 2km, 2km, 1km, 2km, 1km rond een cross country loop met 2 minuten herstel.

Zevenheuvelenloop
Mike Foppen maakt op zondag 20 november zijn debuut op de 15 kilometer bij de 37e Zevenheuvelenloop. De Nijmegenaar wil zijn debuut opluisteren met een Nederlands record over 15 kilometer. Mike Foppen is ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop en won vier keer de Zevenheuvelennacht.

Nederlands record 15 kilometer
Mike Foppen gaat voor een verbetering van het nationale record van 43:13. Khalid Choukoud liep deze tijd drie jaar geleden bij de Tilburg Ten Miles. De snelste Nederlander in de geschiedenis van de Zevenheuvelenloop is Tonnie Dirks. De Keizer van de Zevenheuvelen liep in 1989 43:31, destijds de snelste tijd over 15 kilometer ooit gelopen door een Nederlander.

Bekijk hier de startlijst van de Zevenheuvelenloop

Reacties

  • Matt Fox
    11 Op 12
    Thanks for writing an article about the video we produced last week in Font Romeu. If would be awesome if you could mention our name "Sweat Elite" somewhere too.
  • Admin
    11 Op 12
    Hello @Matt Fox, done and keep up the good work.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *