< terug

Travis Tygart waarschuwt voor connecties met Salazar

3 oktober 2019 (0 reacties)

Travis Tygart, advocaat en directeur van het Amerikaanse Anti-Doping Agency (USADA), waarschuwde in de nasleep van de uitspraak van dinsdag dat Farah, Black en anderen met connecties met Salazar bij Nike Oregon Project begrijpelijkerwijs ondervraagd zouden worden indien zij contact blijven zoeken met Salazar.

De accreditatie van Salazar, aanwezig bij het WK in Doha werd dinsdag onmiddellijk ingetrokken. Sifan Hassan is een van de atleten die begeleid worden door Salazar. Zij is geen verdachte in deze zaak. Tygart sprak voor zijn onderzoek met tien atleten, die van 2010 tot 2014 deel uitmaakten van het Nike Oregon Project. Zij leverde hun medische gegevens over die periode in bij het USADA, waarna het agentschap constateerde dat daarmee was geknoeid. Overigens is geen enkele atleet die momenteel uitkomt op de WK atletiek in Doha betrokken bij de dopingzaak rond coach Alberto Salazar.

Tygart waarschuwde in een vraaggesprek met de Evening Standard de huidige atleten van de trainingsgroep Salazar. Wanneer je tot deze groep (Nike Oregon Project) wilt blijven behoren zullen mensen altijd een vraagteken zetten bij jouw prestaties. Dat is misschien niet eerlijk maar zo werkt het wel. Sifan Hassan gaf al eerder aan dat ze nog niet weet of ze wel of niet weg moet gaan bij het Nike Oregon Project. Sifan Hassan werd al in 2016 gewaarschuwd voor de overstap naar Salazar. De onderzoeken naar de omstreden Salazar waren toen al in volle gang.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd