< terug

Twee Nederlandse teams pakken kwalificatie voor Parijs. (video)

5 mei 2024 (0 reacties)


Twee Nederlandse estafetteploegen hebben op de eerste dag van de World Relays op de Bahama’s een startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs in de wacht gesleept. De 4×400 gemengd en de 4×100 mtr dames plaatsen zich voor de spelen. Voor drie andere teams volgt er zondag een herkansing. Op de eerste dag lag er voor de eerste twee van elke serie een plaats in de finale en een ticket voor Parijs klaar.

Lees hier over de Nederlandse prestaties

Hier over de geplaatste teams
De eerste acht teams die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 in elk van de vijf disciplines die worden betwist op de World Athletics Relays Bahamas 24 zijn bevestigd na de openingsdag van de competitie in Nassau. In de herkansing worden ploegen die de finale niet hebben bereikt, opnieuw ingedeeld in series van acht teams, de top twee van elke serie plaatst zich voor de Spelen. Daarna zijn er ook nog kansen op basis van de wereldranglijst. Daarmee tellen alle prestaties van het afgelopen jaar mee

Veertien teams op de 4x100m en 4x400m bij de vrouwen en mannen en de gemengde 4x400m in Nassau dit weekend (4-5 mei) plaatsen zich automatisch voor de Olympische Spelen in Parijs. Op zaterdag verzekerden de beste twee teams in elk van de vier heats per onderdeel zich van een plaats voor hun respectievelijke World Relays finales op zondag, terwijl ze ook hun plaatsen voor Parijs vastlegden.

Drie landen – Frankrijk, Groot-Brittannië & Noord-Ierland en de Verenigde Staten – kwalificeerden elk vier teams voor Parijs, terwijl nog eens drie landen – Canada, Italië en Polen – er elk drie kwalificeerden.

De gemengde 4x400m heats startten de heat met veel records. Alleen al in deze eerste ronde eindigden acht teams binnen het vorige kampioenschapsrecord dat zeven jaar had gestaan – de 3:11,52 van de VS in heat twee was de beste.

De Verenigde Staten gingen ook aan de leiding in de eerste ronde van zowel de 4×100 meter bij de vrouwen als de 4×100 meter bij de mannen, terwijl Ierland een nationaal record vestigde en de lijst van gekwalificeerde 4×400 meter bij de vrouwen aanvoerde en Botswana Zuid-Afrika aftroefde in een briljante strijd om de 4×400 meter bij de mannen.

De teams strijden om het prijzengeld en de plaatsen op de Olympische Spelen in de finale op zondag. Alle andere teams lopen in de herkansing waar de beste twee teams in elk van de drie heats zich ook kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Na de kwalificatie van 14 teams per evenement in Nassau worden de resterende twee plaatsen voor Parijs in elke discipline toegekend op basis van toplijsten tijdens de kwalificatieperiode (31 december 2022 tot 30 juni 2024).

Teams gekwalificeerd voor Parijs

4x100m dames
Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië & NI, Nederland, Polen, Verenigde Staten

Mannen 4x100m
Canada, China, Frankrijk, Groot-Brittannië & NI, Italië, Jamaica, Japan, Verenigde StatenMannen

4x400m dames
Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië & NI, Ierland, Italië, Noorwegen, Polen, Verenigde Staten

Mannen 4x400m
België, Botswana, Duitsland, Groot-Brittannië & NI, Italië, Japan, Nigeria, Zuid-AfrikaMannen

4x400m
België, Botswana, Duitsland, Groot-Brittannië & NI, Italië, Japan, Nigeria, Zuid-Afrika

Gemengd 4x400m
België, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Ierland, Nederland, Nigeria, Polen, Verenigde Staten

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *