< terug

Twee Zweedse records in Dresden: Jonas Glans (10 km.) en Sarah Lahti (21,1 km.)

9 november 2020 (0 reacties)

Bij de ‘Invitational Run’ in het Duitse Dresden zijn er twee Zweedse records. Sarah Lahti verbetert haar eigen nationale record op de halve marathon met zes seconden: 1.09.52 u. Jonas Glans (vroeger Leandersson) verrast met 28.08 min. op de 10 kilometer en een nationaal record. De middenafstandsloper heeft heel lang geen wedstrijden gelopen. Glans wilde sneller zijn dan zijn beste tijd (28.41) en hij heeft een topdag.

Dat geldt ook voor zijn loopmaat en landgenoot David Nilsson met 28.12 min. Tweede wordt de Duitser Simon Boch met de beste jaartijd in zijn land in een snelle 28.10 min. op de 10 kilometer. Glans is vier seconden sneller dan Mustafa Mohamed in 2018. Nilsson evenaart het oude Zweedse record.

“Geweldig!”, zegt Sarah Lahti over haar prestatie in Dresden. Ze heeft eerder de wereldkampioenschappen halve marathon in Polen gemist door ziekte. “Ik ben misschien iets te snel begonnen en tussen 13 en 18 kilometer is het zwaar geweest. Maar ik heb het tempo toch goed kunnen volhouden.” De Zweedse loopt lang aan de leiding, maar wordt op twee kilometer voor de finish achterhaalt door de Duitse Miriam Dattke (1.09.42). Toch heeft Lahti een goed laatste stuk, waardoor ze net die paar seconden pakt voor een nationaal record.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *